Boşuna “Çivisi çıktı” demedim…

Geçtiğimiz hafta Doğru Yorum programında Başak Şengül’ün sorularını yanıtlarken içine başta Meral Akşener olmak üzere Özel Kalem Müdiresi Esma Bakır, onun eşi, Fatih Akşener ve İyi Parti yönetim kademelerinin karıştığı skandallar zincirine, partinin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır’ın peş peşe patlayan sansasyonel açıklamaları da eklenince, “İyi Parti’nin çivisi çıktı. Şu anda çürümenin son eşiğinde ve tabutuna çivileri çakıldıktan sonra tarihi bir enkaz olarak gömülecek” demiştim.

O sırada tv100 Ankara Stüdyosu’nda program konuğu olan 27. Dönem İyi Parti milletvekillerinden Ayhan Erel ise Akşener ile ilgili söylediklerime sessiz kalmasına rağmen İyi Parti’nin çivisinin çıktığını söyleyince hemen senli benli bir üsluba geçerek, “Sen kafanı yorma, İyi Parti’ye hiçbir şey olmaz, sapasağlam yürür” tarzı sözlerle sataşınca aramızda sert bir münakaşa çıktı.

Aslına bakarsanız eleştirilerini doğru düzgün yapsa mesele yok, sözlerini bitirir ben de cevap veririm ama tanımadığı insanlara “Sen” diye hitap edip “Kafanı yorma” tarzı laubali üslupla hitap edenlere ifrit oluyorum. Neyse televizyoncuların deyimiyle hararetli tartışma bu nedenle çıktı da asıl gelişme dün yaşandı. Disiplin Kurulu’na sevk edilen Ümit Dikbayır’ın söyledikleri benim “İyi Parti’nin çivisi çıktı” sözümü de doğrulamış oldu.

Partideki bir genç kıza tacizle suçlanan Ümit Dikbayır, o genç kızın Akşener’in Özel Kalem Müdiresi Esma Bakır’ın kocasıyla ilişkisinin olduğu iddiasını patlatıverdi.

Ümit Dikbayır, dün Ankara Noterliği aracılığıyla İyi Parti’ye gönderdiği savunmasında açıkladı bu bilgiyi. Uzun savunma metnine girdiğinizde çıkamayacağınızı bildiğim için detaylara dokunmuyorum bile.

Nedir bu Allah aşkına, Sodom ve Gomora mı yaşıyoruz biz? CHP’de geçen yıllarda peş peşe patlayan taciz ve tecavüz olayını parti yöneticileri kapatmak için insanüstü bir çaba harcamıştı malum. Kapatamayınca da Ensar da Ensar diye tutturmuşlardı.

Neyse, CHP süreç içinde kendisine biraz çeki düzen verdi ama bakıyoruz şimdi aynı şey İyi Parti’de zuhur etmiş durumda. Kim bilir daha neler var. Yeni taciz vakaları ortaya çıkarsa şaşırmayın bunun arkasından. Bu ilk değil üstelik. Geçen mart ayında yaşanan skandal da onlardan biri. Aydın İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak’ın eşi Pınar Alak’ı, partiye üye yaptığı Gülden Y. ile aldattığı ortaya çıkmıştı. Kendi evlerinde yapılan ihaneti kamera görüntüleriyle ortaya çıkaran Pınar Alak, “Burada bitmeyecek. Her şeyin bedeli var. Bu parti benim her şeyimi çaldı. Bu yüzden partiden de istifa ettim” demişti.

Bu arada partiden kovulan iletişim sorumlularından Murat İde’nin Esma Bakır ile parti tarafından kiralanan özel jette viski kadehi tokuştururken çektikleri görüntüler de bu partinin genel gidişatı hakkında fikir vermekte. İyi Parti’den istifa eden Adnan Beker, “İyi ki iktidara gelmemişiz” demekte ne kadar haklı.

Kısa bir hatırlatma:

Sodom ve Gomora, eski Ahit'in Tekvin Kitabı'nda sözü edilen ve halkı her türlü sapkınlık ve cinsellikle günaha battıkları için Tanrı'nın gazabıyla yok edilen kentler. Filistin’de (Bugün İsrail işgali altında bulunan topraklar), Lut Gölü'nün güneydoğusundaki el-Lisan Yarımadası'nın güneyinde sığ suların altında kaldıkları tahmin ediliyor.

İyi Parti’nin gidişatı da aynı. Bir Titanik gibi kaderine doğru hızla ilerliyor.