Coin vurguncularına dikkat

Kripto piyasasında çok kazanmak isterken dolandırılmamak için ne mi yapmak gerekli? Gelin beraber inceleyelim... 

İnsanoğlu hep daha fazla para kazanma arzusu içinde olduğundan bazen küçük birikimlerle daha büyük kazanımlar elde etme arzusu bizi yanlış kişilerin tuzağına çekebilmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan coin ve alt coin piyasaları ülkemizde de birçok kişinin dikkatini çekmiş ve çok kısa zamanda milyarlarca dolar işlem hacmine ulaşarak inanılmaz rakamlarla işlem yapılır hale gelinmiştir.

Coin piyasalarında sadece birkaç alt coin ile yönetilen kripto para borsalarının birkaç tanesinde yaşanan dolandırıcılıklar ile milyarlarca dolar zararın oluşmasına sebebiyet verilmiş ve dolandırıcılık faaliyeti içinde bulunan onlarca kişiye henüz ulaşılamamıştır.

Ekonomik teoriye göre paranın; değişim aracı, değer ölçüsü ve değer saklama aracı olmak üzere üç temel özelliği mevcuttur. Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler sonucunda ekonominin en önemli unsurlarından olan paranın yeni bir sayısal forma dönüşmesi mümkün hale gelmiş, gelinen noktada hisse senedi ve emtia borsalarına benzer kripto para borsalarının doğumu gerçekleşmiştir.

Bu süreçte coinler, altcoinler ve benzeri kripto varlıklar ile bu varlıkların kullandıkları teknoloji başta gençler olmak üzere herkes tarafından yakından takip edilmektedir. Hali hazırda, kripto varlıklar paranın üç temel özelliğini taşımadığı ve yasal paralara alternatif olmadığı değerlendirilerek kripto para terimi yerine kripto varlık ifadesinin kullanılması tercih edilmektedir. Bir bakıma cebimizdeki elle dokunduğumuz para yerine alternatif olarak yer alan kripto varlıklara ilgi o kadar artmış ki ülkemizde 8-10 milyon kişi tarafından kullanıcı olarak coin borsalarının takip edildiği sistemlere kayıtlar yaptırılmıştır.

Ülkemizde her sekiz kişiden biri coin yada alt coin piyasalarında daha çok para kazanma hayaliyle işlem yaparken yakın bir tarihe kadar bankalardan kredi çekip kripto varlıklara para yatırarak zengin olacağı ümidiyle binlerce vatandaş dolandırılmış.

Coin piyasalarında dolandırılmamak için;

Sizden başka kimsenin adını duymadığı coin piyasalarından uzak durun,

Aylık belirli bir yüzde kazanç vaad eden kişi ve kurumlardan uzak durun,

Elden para alıp dağıtan kimselerden uzak durun,

İşlem yapmak istediğiniz kripto para borsasının ait olduğu şirketin finansallarını kontrol edin,

Coin piyasalarında para kazanmak için evinizi, arabanızı satmayın,

Bankadan kredi kullanıp o parayla kripto para almayın.