Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması geçiştirilecek bir hadise değildir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kur'an- ı Kerim'e yapılan saldırılara tepki gösterdi. Kalın, sosyal medyadan yayımladı mesajda, "Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması “bir kaç fanatiğin provokasyonu. Abartıp reklamını yapmayalım“ diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Buna izin vermek kötülüğün sıradanlaştırılmasıdır. Nefret suçlarının hafifletilmesidir. Fanatizmin korunması ve ödüllendirilmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması geçiştirilecek bir hadise değildir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kur'an- ı Kerim'e karşı yapılan saldırılara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kur'an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen saldırıların söylemlerle geçiştirilmemesi gerektiğine vurgu yapan Kalın, bu söylemlerin kötülüğü sıradanlaştırmaya ve nefret suçlarının hafifletilmesine sebep olabileceğine dikkat çekti.

Kalın, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması 'bir kaç fanatiğin provokasyonu. Abartıp reklamını yapmayalım' diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Buna izin vermek kötülüğün sıradanlaştırılmasıdır. Nefret suçlarının hafifletilmesidir. Fanatizmin korunması ve ödüllendirilmesidir"