Kayıp genç bulundu, HDP'liler aileye saldırdı

Diyarbakır'da HDP'lilerce dağa kaçırıldığı iddia edilen Mehmet Akar emniyete giderek kayıp olmadığını söyledi. Annesi Hacire Akar eylemini sonlandırırken, HDP'li bazı kişiler aile üyelerine saldırdı.

Diyarbakır HDP il binası önünde oğlunun HDP'lilerce kaçırıldığını iddia eden Hacire Akar'ın bine önünde yaptığı oturma eylemi, oğlu Mehmet Akar'ın ortaya çıkmasının ardından sona erdi.

Hacire Akar, oğlunun son olarak HDP il binasına girdiğini ve bir daha çıkmadığını söyleyerek, "Oğlumu HDP'liler dağa kaçırdı. Bir oğlum dağa kaçırıldıktan sonra öldürüldü. Bir oğlumu daha kaybetmek istemiyorum. Ciğerim yanıyor" diyerek oğlunun bir an önce bulunmasını istemişti.

Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği Akar, bugün oğlunun ortaya çıkmasının ardından eylemine son vererek oğlu Mehmet Akar'ın bulunduğu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gitti. Parti binası önüne gelen polis ekibi, Mehmet Akar'ın emniyette olduğu bilgisini anne Hacire Akar'a verdi. Anne Akar, oğlu ile ifade işlemi için götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görüştü.

Bunun ardından oturma eylemine katılan aileye mensup diğer kadınlar da HDP İl Başkanlığı önünden ayrıldı.

HDP'liler aileye saldırdı

Öte yandan oğlu için eylem yapan Hacire Akar ile ona destek veren kadınların HDP'lilerin saldırısına uğradığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, anne Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi sürerken binadan çıkan HDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Sait Demir'in de aralarında bulunduğu bir grup partilinin gazetecilere, ardından kapı önünde bekleyen kadınlara saldırdığı yer alıyor.

HDP'lilerin kadınlara müdahalesi üzerine Akar'ın yakını bir grup erkeğin de HDP'lilere tepki verdiği, gerginliğin büyümesi üzerine polisin müdahale ederek gerginliği sonlandırdığı görülüyor.

Nişanlısından yalanlama

Mehmet Akar'ın nişanlısı K.T, terör örgütüne yakın ajansın "zorla evlendirilmek istendikleri" iddiasının gerçeği yansıtmadığını, nişanlısı ile birbirlerini sevdiklerini söyledi. K.T., polise verdiği ifadede, "Ne ben ne de nişanlım Mehmet Akar zorla bir evliliğe yönlendirildik. Sevgi üzerine bir evlilik yapma hayali ile nişan yaptık. Nişanlımın Muğla'da arkadaşları ile HDP'nin gençlik toplantılarına katıldığını öğrendim. Ben de bu konuları istemediğimi ona söyleyerek kızdım. O da bana 'Sorun olacak bir işe girmem' diyerek açıklama yaptı" dedi.