Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi!

ABD merkezli oyuncak devi Hasbro'nun CEO'su Brian Goldner hayatını kaybetti. Goldner, 7 yıldır kanser tadavisi görüyordu ve sağlık nedenleriyle işinden istifa etmişti. İstifa ettikten iki gün sonra hayatını kaybetti. Ölümünü Toymaker Hasbro duyurdu.

Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi!

Goldner, 2008 yılında Monopoly gibi popüler oyunların üreticisi olan Hasbro'nun CEO'luğunu yapıyordu. Toymaker Hasbro, Salı günü yaptığı açıklamada, CEO'su Brian Goldner'ın tıbbi izne ayrıldıktan iki gün sonra öldüğünü duyurdu. Goldner, 7 yıldır kanserle mücadele ediyordu...

Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi! - Resim : 1

2000 yılında Hasbro'ya katıldı ve 2015 yılında Hasbro'nun yönetim kurulu başkanı oldu.  Goldner ayrıca, ViacomCBS yönetim kurulunda direktör olarak da görev aldı. Goldner, tıbbi izne ayrıldığında yerine, Hasbro yönetim kurulunun önde gelen bağımsız direktörü olan Rich Stoddart geçti.

"Ailesine neşe getirdi"

Stoddart yaptığı açıklamada, "Brian yirmi yılı aşkın bir süredir şirkete katıldığından bu yana, Hasbro'nun kalbi ve ruhu olmuştur.Hem oyun hem de eğlence endüstrisinde karizmatik ve tutkulu bir lider olan Brian'ın çalışmaları, dünyanın dört bir yanındaki çocuklara ve ailelere neşe ve sevinç getirmiştir" diye konuştu.

Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi! - Resim : 3

Kanser tedavisi görüyordu

Goldner Ağustos 2020'de, 2014'ten beri kanser tedavisi gördüğünü açıklamıştı. Hasbro'dayken işi, oyuncakların ve oyunların ötesinde televizyon, film ve dijital oyunları başarıyla büyütmekti. Goldner görev süresi boyunca, şirketin sahip olduğu markaları eğlence dünyasıyla kullanarak dikkat çekmişti.

Jefferies analisti Stephanie Wissink, Pazar günü yayınlanan bir araştırma notunda şöyle dedi:

"Hasbro Bay Goldner'ın rehberliğinde, bir imalat şirketinin 1.700'den fazla markaya sahip olan bir portföye dönüştü."

Goldner, Hasbro'yu karakter tabanlı bir multimedya şirketine dönüştüren 2007 yapımı 'Transformers' da yönetici yapımcı olarak görev yaptı. Üç G.I. dahil olmak üzere film ve TV sektöründe bir düzineden fazla başlık üretti. 

Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi! - Resim : 5

En son 2019'da, Hasbro'nun "Peppa Pig" ve "PJ Masks" ile tanınan Toronto merkezli stüdyo Entertainment One'ı, 3,8 milyar dolara satın almasında öncü oldu.

Wissink, "Oyuncak endüstrisindeki hareketli dönemde, Bay Goldner sakinliğini hep korudu. Ekibi, küresel boyutta büyüme, daha yüksek marjlar ve daha güçlü sermaye getirilerine sahip olma yönünde, daima ilerlemeye motive etti" açıklamasını yaptı.

Dünyaca ünlü Hasbro'nun CEO'sundan üzen haber: Kansere yenildi! - Resim : 6

Goldner, Mayıs 2008'de, Hasbro'nun hisse senedini hisse başına 34.43$'dan 88.05$'a, yani %155'ten fazla artırmaya çalıştı.

Goldner ve eşi Barbara, Hasbro'nun bulunduğu yerel Rhode Island topluluğunda da aktifti. Oğulları Brandon'ın aşırı dozdan ölmesinden sonra ikili, büyüyen opioid krizine yasal ve toplum temelli çözümler aradı. Karısına ek olarak, Goldner'ın bir kızı hayatta kaldı.