Ekrem İmamoğlu CHP'li mi yoksa İYİ Partili mi?

CHP ve İYİ Parti arasında paylaşılamayan bir Ekrem İmamoğlu portresi var.

Şöyle ki; İYİ Parti penceresinden baktığınızda, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için öylesine ısrar ediyorlar ki, “İmamoğlu İYİ Partili olmalı” demekten kendinizi alamıyorsunuz.

CHP penceresinden baktığınızda ise tablo şu; “İmamoğlu CHP’li bir Belediye Başkanı'dır. CHP’nin ilçe başkanlığını yapmıştır. İlçe belediye başkanlığını yapmıştır. Genel Başkanı aday iken, aday olmamalıdır.”

Peki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, CHP’li mi yoksa İYİ Partili mi?

Sorunun cevabını birkaç gün önce Ekrem İmamoğlu verdi. Ankara’ya CHP Grup Toplantısı’na gitti. Kılıçdaroğlu ile baş başa görüştü. Kılıçdaroğlu da Ekrem Bey’e rahatsızlığını dile getirip; “İYİ Partili misin CHP’li misin? Kararını ver” demiş olmalı ki, İmamoğlu İstanbul’a dönüşünde kameralar önünde şu açıklamayı yaptı:

“Ben CHP’liyim, her CHP’linin, her CHP’li ailenin adayı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur.”

İmamoğlu topu yine taca attı. Açık seçik, “Genel Başkanımızın aday olduğu yerde ben aday olmam” demedi. Kılıçdaroğlu daha önce adaylığını kast ederek, “Yanımda mısınız?” diye sorduğunda da İmamoğlu, “Yanındayım” demişti. Ama adaylık sevdasından da vazgeçmemişti.

Ekrem İmamoğlu, ”Ben CHP’liyim” diyor ama İYİ Parti liderini dinlediğinizde kafanız karışıyor.

Akşener önceki gün (22 Aralık), FOX TV’de İlker Karagöz’e, “Mersin hariç diğer büyükşehir belediye başkanlarını İYİ Parti seçtirdi. CHP ile birlikte seçtik” diyerek, İmamoğlu’nun aslında CHP’li olduğu kadar İYİ Partili de olduğu vurgusunu yapıyor. Bir anlamda İmamoğlu üzerinde “hak” iddia ediyor.

Süreç bu kadar sert devam ederse, Ekrem İmamoğlu yakında, İYİ Partili mi, CHP’li mi olduğu konusunda kesin bir karar vermek zorunda kalabilir. Çünkü, Meral Akşener’in, kimi üstü kapalı kime açık mesajlarına baktığınızda, “İmamoğlu ya aday olacak ya aday olacak” fikrinden vazgeçmeyeceğini görüyorsunuz.

İPLER KOPACAK DA KİM KOPARACAK?

İYİ Parti lideri Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ısrarının nedeni ayrı bir yazı konusu.

Görünen o ki Akşener, “neye mal olursa olsun” İmamoğlu ısrarından vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

TV programında söyledikleri o kadar açık ki:

“Sayın Erdoğan, Saraçhane’den giderken, ‘Bu şarkı bitmeyecek’ dedi. Gerçekten bitmedi biliyor musunuz? Şimdi Cumhurbaşkanı. Şimdi Sayın İmamoğlu’nun ki de bitmeyecek. Eğer işi sadece 16 milyon İstanbullunun çerçevesine koyarsanız o iş biter. O şarkılar biter. Tecrübe konuşuyor.”

Meral Hanım açık açık, “Erdoğan nasıl Cumhurbaşkanı seçildiyse, Ekrem İmamoğlu da seçilecek. O’nun şarkısı da bitmeyecek” diyor. Daha ne desin. Kemal Kılıçdaroğlu’na mesajı çok açık. “İmamoğlu’nun önünden çekil” diyor.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun önünden çekilecek mi? Bakın bu iş o kadar kolay değil.

Akşener ne kadar ısrar ederse etsin, ipler Kılıçdaroğlu’nun elinde. Kılıçdaroğlu, elini kolunu Altılı Masa ile bağlamasaydı, İmamoğlu, İYİ Parti ile bu kadar rahat flört edemeyecekti. Ortadaki gerçek, İmamoğlu bir CHP’li ve Kılıçdaroğlu da o partinin genel başkanı. Son sözü hep patronlar söyler. Eğer gerçekten patron oysa…

Sonuçta ne Kılıçdaroğlu ne de Akşener masayı dağıtan olmak istemiyor.

“AHMAK, AHMAKLIK, AHMAKÇA, AHMAKLAR”

Türkiye’de 2022 siyasetinde literatüre girecek kelimelerin başında “ahmak” sözcüğü olacak.

Ekrem İmamoğlu’nun başını ağrıtan, mahkemeye göre YSK üyelerine, kendisine göre İçişleri Bakanı’na sarf ettiği , “Ahmak” söylemini, İYİ Parti Genel Başkanı’nın peş peşe kullanması bir tesadüf mü? Yoksa meydan okuma mı?

Akşener hafta içinde bu sözü önce grup toplantısında AK Partililere gönderdi. Erdoğan’ın etrafındakileri, “Ahmaklar sürüsü” olarak niteledi. Mahkeme, “Ahmak” sözcüğünden dolayı, Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası vermişken, Meral Hanım, “Hadi buyurun, beni de yargılayın” diyerek, İmamoğlu’na destek mi verdi?

Akşener, “Ahmak” kelimesini iki gün sonra, TV programında bu kez de CHP’liler için kullandı. Kimi CHP’li yöneticiler, Akşener’in, Saraçhane’de İmamoğlu ile boy göstermesini, Kılıçdaroğlu’nun “bypass” edilmesi olarak algılamış ve “siyasi nezaketsizlik” yorumu yapmıştı. Akşener bu yorumlar için de üstüne basa basa, “Ben böyle bir ahmaklık görmedim” dedi.

Şimdi tekrar soralım; Ekrem İmamoğlu CHP’li mi, İYİ Partili mi?