Erkekler neden aldatır?

Sadece cinsel olarak aldatma ya da sadece duygusal olarak aldatma olabileceği gibi, hem cinsel hem de duygusal paylaşımların olduğu bir ilişkiye bağlanarak aldatma da sık karşılaşılan bir durumdur.

Erkekler ve kadınların aldatma nedenlerine bakılınca birbirinden oldukça farklı olduğu görülür. Öncelikle toplum maalesef erkeklerin aldatmasını çapkınlık, kadınların aldatmasını ise ahlaksızlık olarak nitelendirdiği için erkeklerin aldatma içine girmeleri çok daha olağan ve kabul gören bir durumdur. Erkek dünyasında eşini aldatmak ‘anlatılacak bir başarı hikayesi’ gibi yüceltildiği için erkekler özellikle çevrelerindeki erkek arkadaşlarına gururla anlatacakları çapkınlık hikayeleri oluşturmak isterler. Yani ne kadar ‘erkek olduklarını’ kanıtlamak için aldatabilirler.

Cinsellik ön planda

Bununla beraber erkeklerin aldatma sebepleri arasında cinsellik ilk planda yer alır. Duygusal bir bağ kurmadan sadece cinsel bir birliktelik için aldatma yaşayabilirler ve hatta iç dünyalarında bunu aldatmadan bile saymazlar. Erkekler için aldatma ancak arada bir aşk bir ilişki varsa kabul edilir. Evdeki eşlerini zamanla çocukların ve evin annesi gibi görmeye başlayan erkekler, cinsellik yaşamak için bir başka partnere ihtiyaç duyabilir.

"Mutsuzum" bahanesi   

Evde işler bazen iyi gitmez eşler arasında mesafeler ve uzun küslükler yaşanabilir. Olgun bir erkek eşi ile konuşarak bu problemlerin çözümünü ararken, ruhsal olarak olgunlaşmamış çocuk kalmış bir erkek, bu sorunları yok sayabilir ya da sorunlardan kaçmak için bir başka kadına yönelebilir. Bu tür aldatmalar sonrası bir de eşlerini suçlayan erkekler, evde mutlu olmadığım için yaptım bahanesi arkasına sığınabilir. Halbuki hiçbir kötü evlilik bir aldatmanın sebebi olmamalıdır. İyi gitmeyen ve çözümü olmayan ilişkiler bitirilmeli ve yeni ilişkiye öyle başlanmalıdır.

Aldatılan asla unutmaz 

Sebebi ne olursa olsun, toplumsal olarak erkeklerin aldatması kolay affedilir bir olgu gibi yansıtılsa da eşleri için oldukça yıkıcı duygusal sorunlar yaratabilir. İçinde öfke biriktiren bir kadınla yaşlanmak istemiyorsanız eşinize sadık kalmanızı tavsiye ederim. Çünkü kadınlar affetseler de asla unutmazlar…