Evlerinizi sıkı sıkıya koruyun... Yaz aylarının belası şimdiden belli oldu... Geldiler mi çok kötü olacak

Bahçıvanlar, önemli bir uyarı yaptı. Küçük bir tavşan büyüklüğündeki farelerin, yiyecek bulmak için evleri ve bahçeleri istila edeceğini söyledi. Bununla birlikte dünyanın en yıkıcı canlıları olarak adlandırılan bu canlıların, inanılmaz derecede hızlı bir şekilde ürediğini söyledi.

Evlerinizi sıkı sıkıya koruyun... Yaz aylarının belası şimdiden belli oldu... Geldiler mi çok kötü olacak

Neredeyse bir tavşan büyüklüğünde olduğu söylenen zararlı farelerin, dışarıda yiyecek bulamamalarından dolayı, evlere ve bahçelere girdiği söylendi. Gardening Express'in kurucusu Chris Bonnett, bu hayvanlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Artık bahçenizi ve evinizi koruma zamanı. Fareler acıktıklarında neredeyse her şeyi yerler. Buna köpek pisliği bile dahildir." diyerek uyarıda bulundu. 

Evlerinizi sıkı sıkıya koruyun... Yaz aylarının belası şimdiden belli oldu... Geldiler mi çok kötü olacak - Resim : 1

ZORUNLU ÖNLEMLER

Bonnett, "Kendinizi ve evinizi korumak için alınması gereken zorunlu önlemlerden bazıları, evinizin etrafına önleyici kokular yerleştirmek ve yaz aylarında biriken çöp, moloz ve bahçe atıklarını temizlemektir." diye devam etti. 

Evlerinizi sıkı sıkıya koruyun... Yaz aylarının belası şimdiden belli oldu... Geldiler mi çok kötü olacak - Resim : 2

ÖNLEMENİN YOLLARI VAR

Bu korkunç canlıların istilasını önlemenin yolları var. Bonnett, bahçenizde farelerin girebileceği yiyecek veya çöp olmadığından emin olmanızı ve kuş masalarını da temizlemenizi önerdi. Ayrıca, diğer ipuçlarının yanı sıra, evlerdeki boşlukları kapatmanın ve evcil hayvan yiyeceklerinizi korumanın iyi olduğunu söyledi.