Fenerbahçe Beko-Virtus Bologna karşılaşması

Euroleague’de Fenerbahçe Beko, 23. haftada Virtus Bologna’yı ağırladı. Fenerbahçe Beko 88-75 Virtus Bologna’yı evinde mağlup etti.

İlk çeyrekte dengeli oyun oynandı. İki takım da birbirini takip etti. İlk yarıda Fenerbahçe Beko 21, Virtus Bologna 25 sayıyla tamamladı. Fenerbahçe Beko’nun Zalgiris’e fark yemesinin ardından üst sıradaki rakibini yendi. Zalgiris, 23. hafta puan sıralamasında 16. sırada yer alıyor. Bu bana futbolda, Fenerbahçe’nin önceki sezonlarda üst sıralarda yer alan rakiplerini yenip, düşme hattında olan rakiplerine yenilmesini hatırlattı. Bu maçlar genellikle çok kritik maçlar oluyor. Fenerbahçe Beko’nun son iki maçı futbolda birkaç yılın özeti denilebilir. Hızlı reaksiyon göstermek çok önemli. Çünkü Fenerbahçe taraftarı takımına sadık olsa da tepki göstermesi gerektiği zaman bundan çekinmez. Fenerbahçe Beko bu hafta kendini affettirdi ve maçı kazandı.

Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyrekte maçı bitirdi. Virtus Bologna sürekli geriden geldi. Ribaunt da başarılı olan Fenerbahçe Beko 71-56 önde kapattı. Üçüncü çeyrek maçın en keyifli çeyreğiydi. Maçın fişinin çekildiği ve Fenerbahçe Beko’nun galibiyetinin ayak sesleriydi.

Fenerbahçe Beko ev sahibi avantajını iyi kullandı. Euroleague’de Fenerbahçe Beko 71-56 skorla Virtus Bologna'yı evinde mağlup etti. Final Four yani ilk dörtte olmayı hedefleyen Fenerbahçe Beko son yıkıcı mağlubiyetinin ardından bu maçla kendini affettirdi.

Diğer temsilcimiz Anadolu Efes, alt sıralardan yükselmeyi hedefliyor. Anadolu Efes, Euroleague’de 26. hafta Maccabi Tel Aviv ile oynayacaktı. Fenerbahçe Beko’da olduğu gibi maç yine Türkiye’den alındı ve farklı bir ülkede oynanacak. Sözde güvenlik gerekçesini bahane eden takıma, Fenerbahçe Beko’da İsrail asıllı oyuncu olduğunu ve Fenerbahçe taraftarının onu hiç protesto etmediğini hatırlatmak isterim. Ülkemiz adına ikinci defa üzücü bir karar daha alındı. EuroLeague’de 26. hafta Anadolu Efes’in, Fenerbahçe Beko gibi sahada rakibine yanıt vermesini umuyorum.