Aziz Yıldırım ve kızı dolandırıldı! Çalışanları paraları kendi hesabına aktarmış!

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi’nin dolandırıcılık mağduru olduğu ortaya çıktı. Aziz Yıldırım ve kızının imzasını taklit ederek sahte talimatlar veren şüpheli hakkında dava açıldı.

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım ve kızı Gülşah Yıldırım Gordi dolandırıcılık mağduru oldu. Aziz Yıldırım’a ait denizcilik şirketinde çalışan Murat E., geçtiğimiz Temmuz ayında iş yerinden ayrıldı, bir daha da geri gelmedi.

tv100 Muhabiri Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberine göre; Bir anda sırra kadem basan Murat E.'ye ne ailesi ne de iş yeri ulaşabildi. Kaybolmasının sırrı ise incelenen hesap hareketlerinde bulundu. Murat E. müşterilere yapması gereken ödemeleri eksik yapıyor, geri kalan miktarı ise nakit olarak kendisi alıyordu. Murat E. bununla da yetinmemişti. Şirket sahipleri Aziz Yıldırım ile kızı Gülşah Yıldırım Gordi’nin imzalarını taklit ederek bankalara sahte talimatlar yazdı. Yüklü miktar parayı zimmetine geçirdi.

Dolandırıcılık olayı anlaşılınca önce Murat E. işten çıkarıldı ardından Aziz Yıldırım ve kızı savcılığın yolunu tuttu birlikte şüpheliden şikayetçi oldular. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şikayetin ardından soruşturma başlattı. Murat E.’nin sahte imzayla 20 adet sahte talimat verdiği belirlendi. Bbilirkişi raporunda ise şüphelinin 763 bin lira mağduriyet oluşturduğu tespit edildi.

Savcılık şüphelinin ifadesinin alınması için talimat verdi. Aranan tüm adareslerde bulunamayan şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, şüphelinin eşine attığı mesaj da ortaya çıktı. Mesajda Murat E. suçlamayı kabul ediyordu. Eşine attığı mesajda “Ben kaçtım, tüm parayı da yedim” dediği öğrenildi.

Şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Başsavcılık şüphelinin “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Şüpheli yakalanınca Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.