Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa'da var. Evin her tarafından fışkıracak. Adı Sarı Azrail

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyanan haşere türleri de merak edilmeye başlandı. Ülkemizde yaşayan ve daha çok Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa'da görülen sarı akrep ya da 'sarı azrail', ölümcül bir tür olmasıyla biliniyor.

Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa'da var. Evin her tarafından fışkıracak. Adı Sarı Azrail

Türkiye'de bir türlü gelmek bilmeyen yaz ayları, geldiğinde birçok zararlı ve insanlar için tehlikeli türü de beraberinde getireceğe benziyor. 

Ülkemizde yaşayan en tehlikeli hayvanların hangileri olduğu da şimdiden merak edilmeye başlandı. O hayvanlar arasında olan ve daha çok Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa gibi illerimizde görülen sarı akrep ya da 'sarı azrail' de merak ediliyor. 

Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa'da var. Evin her tarafından fışkıracak. Adı Sarı Azrail - Resim : 1

(Leiurus Abdullahbayrami) 2009'da bilim dünyasına tanıtıldı. Bu sarı akrep türü daha önce Leiurus quinquestriatus olarak biliniyordu. Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa civarlarında yaşayan türün zehri insanlar için ölümcül olup herhangi bir sokmada hızlı bir tıbbi müdahale gerektirir.