Başvuran alıyor! Kentsel dönüşüme 3 milyar lira ayırdı

İlbankası, kentsel dönüşüm için 2021'de bütçeden 3 milyar lira finansman ayırdı. Kentsel dönüşüme istekli belediyeler ihtiyaç duymaları halinde İlbank'a başvurabilecek. Belediyelerin talep etmesi halinde kredinin faizinde yüzde 50'ye varan indirim uygulanacak.

Başvuran alıyor! Kentsel dönüşüme 3 milyar lira ayırdı

İlbank, kentsel dönüşümü hızlandırmak için 2021'de bütçeden 3 milyar lira finansman ayırdı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, belediyeler ihtiyaç duymaları halinde İlbank'a başvurabilecek. 

"81 ilimizin tamamı da kentsel dönüşümde kredi ve hibe imkanı sunuyoruz" diyen İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, hazırlık yapan belediyeler olduğunu, sayının bu yıl artmasını beklediklerini söyledi. Konu ile ilgili çalışma yapan belediyeler olduğunu bildiklerini dile getiren Büyük, tüm talepleri değerlendireceklerini ve uygun görünen projelere kredinin faizinde yüzde 50'ye varan indirim uygulayacaklarını aktardı.

Faiz desteğinin yanı sıra belediyelere 7 yıla varan uzun vade desteği de sunuluyor. Kentsel dönüşüm talebinde bulunacak olan belediyelerde kredinin geri ödenme gücü belirleyici olacak. Bir belediyenin kredi talebinde bulunduğu zaman kredibilitesine baktıklarına dikkat çeken Büyük, sözlerine şöyle devam etti:

Belediyelerin gelir ve gider dengesini inceliyoruz. Bizden daha önceden kredi kullandı mı, kamuya borcu var mı ödeme gücü bulunuyor mu diye bakıyoruz ve uygunsa talep ettiği krediyi tahsis ediyoruz. Alacaklarımızı da ona gelen ve bizde toplanan paylardan tahsil ediyoruz. Yani bizim verdiğimiz kredilerde ödenmeme riski yok.