İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili iddialara yanıt verdi. Paylaşılan belgelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin de yer aldığı diploma defteri, mezuniyet belgesinin teslimi için Erdoğan'ın el yazısıyla verdiği dilekçe, üniversite sınav sonuçları ve geçici mezuniyet belgesi de yer aldı.

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince 23-24 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite mezunu olmadığı ve lisans diplomasının bulunmadığı" iddialarına yer verildi.

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasıyla ilgili iddialarla ilgili dün Marmara Üniversitesi bir açıklama yayımlayarak Erdoğan'ın 1974'te Üniversitelerarası Seçme Sınavı sonucuyla okula resmen kayıt yaptığını ve 1981'de mezun olduğunu duyurmuştu.

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri - Resim : 2

Bugün de İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili iddialara belgelerle yanıt verdi.

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri - Resim : 3

“BİRÇOK BELGE YAYIMLANMIŞTIR”

Marmara Üniversitesinin açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite sınavına giriş puanı, kayıt bilgileri, 1984 yılında aldığı geçici mezuniyet belgesi, aynı bölümde mezun olanların bulunduğu kütükteki resmi kaydı ve 1991 yılında talebi üzerine şahsına verilen diploma ilgili bilgilere yer verildiği aktarılan bültende, şunlara yer verildi:

"Üniversite açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek öğrencilik dönemine ait gerekse mezuniyetine ilişkin belge ve dokümanın tüm öğrencilerde olduğu gibi üniversitede muhafaza edildiği belirtilmiştir. Ayrıca Hürriyet gazetesinin 25 Mart 2023 baskısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteyi kazandığı belge dahil olmak üzere öğrencilik ve mezuniyetine ilişkin diploma, geçici mezuniyet belgesi, askerlik tehiri için yazılan belgeler gibi birçok belge yayımlanmıştır."

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri - Resim : 4

İletişim Başkanlığı yayınladı: İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgeleri - Resim : 5