"İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum" sözleri gündem olmuştu! Eren Erdem'den İmamoğlu-Kerimoğlu açıklaması geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun tv100 yayınında Ekrem İmamoğlu yüzünden Bakırköy'de sokağa çıkamadığı yönündeki sözleriyle ilgili "Sayın Kerimoğlu önemli bir ilçemizin belediye başkanıdır. Bu tartışmaların kamuoyunda yapılmasını doğru bulmam. Bu toplantı sonunda sürmemeli. Sayın Kerimoğlu bana bilgi verdi. Bu tartışmaları o salonlarda bitirmek lazım. Bunları kapatmak lazım." dedi.

"İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum" sözleri gündem olmuştu! Eren Erdem'den İmamoğlu-Kerimoğlu açıklaması geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Habertürk'ten gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdem, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki protokol, yerel seçimler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasındaki tartışmaya ilişkin konuştu.

Eren Erdem açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ÖZDAĞ İLE PROTOKOL GİZLİ Mİ?
Zafer Partisi ile iki ayrı protokol. Partiler arası bir de liderler arası niyet beyanı diyelim ona. Siyasi liderlerin zaman zaman böyle gelişmeler olabilir, karşılıklı beyanlarda bulunabilirler. Bunu tartışacak siyasi liderlerdir. İş yapma şekillerini sorgulayabilirler. Yarın bir araya gelirler ve bu meseleler aşılır. Sayın Öztrak partinin taraf olduğu metinlerin tamamını bilir. Ama sayın genel başkanın yaptığı her görüşmeyi A'dan Z'ye bilmeyebilir. Zaman zaman bunlar olur. HDP ile açık görüşmeler yapıldı, böyle bir protokol ve ittifak süreci yoktur. Böyle bir protokolün olması mümkün değil. Bir protokol olursa içinde talepler olur. HDP zaten ilk günden 'Biz bakanlık istemiyoruz' dedi. Protokol imzalayan parti 'Biz bakanlık istemiyoruz' demez ki. Sayın genel başkan bir protokolün olduğunu ama içeriğini anlatmadı. 'O konuya girmem' dedi. O süreçte siyasi partiler düşüncelerini açık açık söylediler.

"İTTİFAK SİSTEMİNİN MUTLAKA BİR İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ"
Biz değişim istiyoruz, evet. Örgütlerimiz, delegelerimiz 'Tüzük değişikliği istiyoruz. Sandık görevi yapmanın partide görev yapmanın şartı olmasını istiyoruz' diyor. 'Milletvekilliği, belediye başkanını aktif üyeler belirlesin' istiyor. Tüzük Komisyonumuz çok ciddi çalışıyor şimdi. Devrim Barış Çelik gelen önerilerle birlikte iyi bir program çalışması yapıyor. Tabanın talepleri gerçekleşiyor. Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde bu değişimi tamamlayacağız. Sonra yeni bir ekip gelecek ve önümüzdeki seçimlere çalışacaktır. Yerel seçimlerde majör ittifaklar kurabilen başkana ihtiyacı vardır. Biz sayın Akşener'i çok önemsiyoruz. İttifak sisteminin mutlaka bir ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Hatta 6'lı değil, 16'lı değil 26'lı masa kurmak durumundayız.

ERDEM'DEN İMAMOĞLU-KERİMOĞLU AÇIKLAMASI
PM toplantısı çok verimliydi. Eleştiriler de aldık. Prof. Dr. Burhan Şenatalar hocamız efsane konuşmalar yaptı. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bizim belediye başkanlarımızın CHP'nin kuvayı milliye geleneğini, kültürünü çok iyi bilirler. Kürsüde konuşmak çok kıymetlidir. Yüksek bir saygınlık içerisinde toplantı yapıldı. Evet doğrudur, farklı fikirler ortaya konuldu. Katılan belediye başkanlarımızın içerisinde 'Sayın genel başkanım siz süreç yüzünden kaybettiniz' de diyen 'yapılması gerekenler yapılmadı' diyenler de oldu. Sayın Kerimoğlu önemli bir ilçemizin belediye başkanıdır. Bu tartışmaların kamuoyunda yapılmasını doğru bulmam. Bu toplantı sonunda sürmemeli. Sayın Kerimoğlu bana bilgi verdi. Bu tartışmaları o salonlarda bitirmek lazım. Bunları kapatmak lazım. Sayın İmamoğlu parti hassasiyet ve nezaketine uygun davranmıştır. CHP'nin kurullarında herşey konuşabilir. Tabii ki sayın genel başkana hakaret edilmez. Sayın İmamoğlu medyada konuşmadı.

 NE OLMUŞTU?
tv100'de ekrana gelen Taksim Meydanı programına konuk olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı toplantıya ilişkin "İmamoğlu bana herhangi bir laf atmadı, sataşma olmadı. Yerime geçtim oturdum. Sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Akın bey, Sayın Yılmaz Büyükerşen'i de konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet ediyordu. İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ dedi. Bakırköy'de sokağa çıkamadığım konusuna gelince büyük bir gururla çıkıyorum ama bazen sokakta eleştiri oluyor. Siyasetçiye eleştiri olmaması diye bir şey söz konusu olabilir mi? Asla." diye konuşmuştu.

 "İMAMOĞLU YÜZÜNDEN SOKAĞA ÇIKAMIYORUM"
Kerimoğlu, ilçesinde İBB sorumluğunda olan çalışmaların yeterli olarak yapılmadığını belirterek Ekrem İmamoğlu nedeniyle sokağa çıkamadığını ifade etmişti. Kerimoğlu "Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum." demişti. İmamoğlu'nun başarılı olduğu konuları sayan Kerimoğlu "Reklam, tanıtım, lansman, toplantı, PR konularında çok başarılı. Yurt dışı elçilerle görüşme konusunda çok başarılı. Niye sokağa çıkamadığımın en önemli kısmını anlatayım." ifadelerini kullanmıştı.