İnsana yapılan en büyük kötülük acıkmadan yemek yemesidir

Günümüz dünyasında artık bizler sürekli yemek yiyoruz. Hatta programlanmış gibiyiz. Acıkmasak bile öğün saati geldiğinde oturup yemek yiyebiliyoruz ve bununla da yetinmeyip sürekli atıştırmalar yapıyoruz, ara öğünler yapıyoruz.

Sindirim sistemimiz durmak dinlenmek bilmeden sürekli çalışıyor.

Artık bu devir kapandı! Sürekli atıştırmalar yapmak, acıkmadan yemek yemek bize faydadan çok zarar veriyor.

Bilim adamları; "Açlık kadar insan iyileştiren bir yöntem yoktur’’ diyorlar. Bu açlık ile bedenimizin kendini koruyacak önlemler almasına izin vermeliyiz. Burada benim söylemek istediğim açlık oruçları gibi değil, sadece öğünlerin arasındaki saat dilimini biraz uzun tutmak. (6-8 saat gibi)

Peki bu durumda ne oluyor? Vücudumuza dışarıdan sürekli besin gelmediginde bağırsağımız sindirim ile sürekli uğraşmaktan kurtuluyor ve bağışıklık sistemimiz aktive oluyor! Çünkü bağırsaklarımız aynı zamanda bağışıklık sistemi organımızdır!

Bu tip beslenme şekli ile hem kilo almamış oluyoruz, hem de vücudumuz toksinlerden arınıyor ve bağışıklık sistemimiz de daha güçlü oluyor.

Vücudumuzdaki yağ oranının azalmasını da bu sayede sağlayabiliriz. Diyabet riskini minimize edebiliriz. Bu arada şeker ve karbonhidratı da az tüketirsek zararlı bakterilerin beslenmesine de izin vermeyiz. Böylece vücudumuz hem toksinlerden arınır, hem sindirim sistemimiz dinlenir en önemlisi de bağışıklık sistemimiz karşılaşabileceğimiz hastalıklarla savaşabilir duruma gelir.