İnsanlığın bittiği nokta! Yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ediyorlar!

İsrail'in yaklaşık 2 haftadır bombalar yağdırdığı Gazze'de sağlık sistemi tamamen çöktü. Sağlık görevlileri, bölgede yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle yaralılara telefon ışığıyla müdahale ederken, ilaç sıkıntısından dolayı da yaraları temizlemek için sirke kullandı.

İnsanlığın bittiği nokta! Yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ediyorlar!

İsrail'in, yaklaşık 2 haftadır bombalar yağdırdığı Gazze'de bilanço ağırlaştı. Özellikle sivillerin yaşam alanlarının hedef alınmasının ardından Gazze'de sağlık sistemi de çöktü.

Elektrik ve gaz kesintisinin yaşandığı bölgede su kıtlığı da baş gösterdi. Bu durum en çok sağlık sistemini olumsuz etkiledi.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜŞTE

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavi süreci tamamen aksadı. Bölgedeki doktorlar buna rağmen büyük bir mücadele ortaya koydu. Jenaratörlerin de yakıtlarının bitmesiyle Gazze tamamen karanlığa büründü.

CEP TELEFONU IŞIĞIYLA MÜDAHALE

Sağlık çalışanları, cep telefonu ışığında tedavilere başladı. Doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları çaresizliğe sürüklenirken, tıbbi yardımlar da tükenmiş durumda.

YARALARA SİRKELİ TEDAVİ

İlaç sıkıntısının yaşanması nedeniyle yaralara sirkeyle müdahale edildiği öğrenildi. Ekipman ve ilaç sıkıntısının önümüzdeki günler de daha da artması bekleniyor.

"2 YARALIYI ÖLÜME TERK ETMEK ZORUNDA KALDIK"

Bölgede çalışan bir sağlık çalışanı, yaralıları ölüme terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"80 yaralı geldi, 2 yaralıyı ölüme terk etmek zorunda kaldık. Çünkü yoğun bakımda yatağımız yok, solunum cihazımız yok, acilde ölünceye kadar duracaklar. Başka çaremiz yok."