Kübra Par sordu, Erhan Usta yanıtladı: İYİ Parti, Cumhur İttifakı ile ittifak yapacak mı?

tv100'e bağlanan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Kübra Par'ın "Cumhur İttifakı'nın adaylarını yerelde desteklemeye açık mısınız?" sorusuna Usta "O kadar da değil." yanıtını verdi.

Eski devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican, CHP İstanbul eski milletvekili Gürsel Tekin, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar'da yaptığı mitingdeki sözleri programda masaya yatırıldı.

"BU ÇAĞRIYI TARTIŞMAK LAZIM"
Yayına bağlanan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Akşener'in açıklamalarıyla ilgili "Meral Akşener ‘Madem sistem değişikliğini yapamadık bu ittifaklardan kaynaklanan bu sıkıntıları ortadan kaldıralım ve milletin önüne tercihler koyalım’ çağrısında bulundu bu çağrıyı tartışmak lazım." dedi. 

"AKŞENER'İN SÖZLERİNDE HAKARET YOK"
Tekin'in "Bugün Sayın Akşener’in CHP Genel Başkanına ve yöneticilere yapmış olduğu eleştiriler hakkaniyet ölçülerinin dışındaydı. sözlerine Usta "Siyasi eleştiriler ağır olabilir ama bunların hiçbirinde hakaret yok. Tabii içimiz yanıyor bu seçimi Millet İttifakı kazanabilirdi." diyerek yanıt verdi. 

"O KADAR DA DEĞİL"
Par'ın "Cumhur İttifakı'nın adaylarını yerelde desteklemeye açık mısınız?" sorusuna Usta "O kadar da değil." yanıtını verdi. İttifak tartışmalarıyla ilgili Usta "İttifak hesabımız yok, kendi kadrolarımızla seçime girmek bizim öncelikli tercihimiz. Cumhur İttifakı’ndan oy almadan seçim kazanma imkânınız yok. Bu oy geçişi de İYİ Parti üzerinden olacaktı. Bunu bir kısım bizim CHP’li arkadaşlarımız göremedi." yanıtını verdi.