İYİ PARTİ’nin CHP’ye bir faydası olur mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ‘’yumuşatacağı ve yeniden iş birliği’’ne ikna edeceğini düşünse de bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu söylemek gerekiyor.

Zira İYİ Parti’nin Ankara’daki genel merkezinden gelen sinyaller Akşener’in CHP’ye kapıları tamamen kapattığını gösteriyor.

En azından bugünkü tablo bu…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisini ziyaret etmesinin ardından bile “yumuşamayan’’ ve ziyaretin ardından yapılan ilk kapalı toplantıda bile “Her yerde aday çıkaracağız’’ diyen Akşener, isminin CHP’yle anılmasına bile tahammül edemiyor.

İMZA TEPKİSİ

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na öfke duyan ve bu öfkesini saklama ihtiyacı bile hissetmeyen Akşener, bunu artık öyle bir boyuta taşımış ki; inanılır gibi değil…

Akşener’in, CHP’nin kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza veren Mansur Yavaş’a bu yüzden de kırgın ve kızgın olduğu söyleniyor.

Partisi uzun süredir bir türbülansta olan ve bu türbülanstan çıkmasının hayli zor olduğu görülen Akşener, İYİ PARTİ’yi artık yönetemiyor. Ki; aslında yönetmemesi de gerekiyor.

Para pul ilişkilerinin artık TV’lerde konuşulduğu, vekil sıralarının parayla satıldığı iddialarının parti içindeki yetkili ağızlarca dile getirildiği bir yerde genel başkanın tüm bunlardan ‘’habersiz’’ olması beklenemez.

Aslına bakarsanız, Akşener’in İYİ PARTİ’si bu haliyle CHP’ye bir fayda da getirmez.

VAKİT GEÇİYOR…

CHP’nin yeni yönetimi bunca şaibe altında kalmış olan İYİ Parti ile yeniden bir iş birliği arayışı içinde ama İYİ Parti’nin bu haliyle CHP’ye yük olmaktan başka bir işe yaramayacağı da ortada…

Zira taban ile tavan arasındaki güven ilişkisinin tamamen ortadan kalktığı bir partinin CHP’ye getireceği fayda ne olabilir ki?

CHP bu yüzden İYİ Parti yönetimi ile uğraşıp vakit kaybetmek yerine AKP ve MHP karşıtı İYİ PARTİ tabanı ile doğal ittifakı kurmanın yollarını bulmalıdır.