Kobrayı jelibon gibi çiğneyip tükürüyor, aslana kaplana kafa tutuyor! Onunla mutlaka tanışın

Dünyanın en korkusuz canlısı olarak anılan bal porsuğu, aynı zamanda çok ilginç canlı olarak biliniyor. Ufak tefek bir vücudu olan bal porsuğu, aslanlara sataşıyor, yılanları çiğniyor, kendinden kat kat büyük hayvanları korkutup kaçırıyor. Oldukça yetenekli ve korkusuz bu hayvanı yakından tanıyın...

Bakıldığında ufak tefek normal bir hayvan olarak insanın karşısına çıkıyor. Ancak, bu canlıları daha yakından tanıdıkça insanlar şaşkına dönüyor. Doğal ortamında gözlemlendikçe elde edilen bilgiler ışığında bal porsuğunun, Guinness Rekorlar Kitabı’nda kendine bir yer bulacak kadar enteresan bir hayvan olduğu ortaya çıktı.

Kobrayı jelibon gibi çiğneyip tükürüyor, aslana kaplana kafa tutuyor! Onunla mutlaka tanışın - Resim : 1

PELERİNLİ BAL YİYİCİSİ

Latince ismi mellivora capensis, pelerinli bal yiyicisi gibi bir anlama gelen bu ismi almasının ilk nedeni sırtındaki beyaz rengin bir pelerine benzetilmesi. İkinci neden ise bu canlının tatlı şeyleri gerçekten çok seviyor olmasından kaynaklanıyor. Bal porsuğu olarak isimlendirilen bu canlının böylesine güçlü ve ilginç olmasının sebebi, evrimsel süreçte yaşadığı hayatta kalma mücadelesi olarak değerlendiriliyor. Sonuç olarak yaşadığı sert coğrafyada kendinden oldukça büyük hayvanlar arasında bir şekilde hayatta kalması gerekiyordu. 

Kobrayı jelibon gibi çiğneyip tükürüyor, aslana kaplana kafa tutuyor! Onunla mutlaka tanışın - Resim : 2

REKORLAR KİTABINA GİRDİ

En ağır hali 15 kilo, en uzun hali ise 75 cm olan bal porsuğu, her şeye rağmen o kadar gözüpek bir canlı ki Guinness Rekorlar Kitabı'nda "World's Most Fearless Creature" yani ''Dünyanın En Korkusuz Hayvanı'' olarak kabul edilmiş durumda. Bal porsuğunun sırtlan, aslan, leopar ve piton gibi yırtıcılara bile saldırdığı görülmüştür.

Kobrayı jelibon gibi çiğneyip tükürüyor, aslana kaplana kafa tutuyor! Onunla mutlaka tanışın - Resim : 3

BAL PORSUĞU HAKKINDA 11 İLGİNÇ BİLGİ:

- Bal porsuğu, adını tatlı sevgisinden alıyor
- Koku bombası en büyük silahlarından biri
- Tam bir kazı makinesi
- Başka yuvaları istila ediyor
'- 'Dünyanın En Korkusuz Hayvanı''
- Her şeyi ama her şeyi yiyebilirler
- Olağanüstü bir cilde ve dişlere sahip
- Yalnız kovboy bal porsuğu
- Hayatlarının ilk zamanlarını kör olarak geçiriyorlar
- Alet kullanabiliyor
- Yine de korkmanız gereken bir hayvan değil

Kaynak: Webtekno