'Kötü' karakterleri yakından tanıyalım

Onu ilk kez 1956 yılında, İngiliz çocuk romancısı ve oyun yazarı Dodie Smith tarafından kaleme alınan ‘Yüz Bir Dalmaçyalı” adlı romanı ile tanımıştık. Kitabın Disney uyarlamalarıyla da hem kötü karakterimiz Cruella hem de filmin kendisi tüm dünyada hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Özellikle 1996’da yönetmen Stephen Herek tarafından çekilen “101 Dalmaçyalı” küçük büyük herkesin hala keyifle izlediği, hafızalara kazınan yapımlardan biri. Filmde usta aktris Glen Close’un hayat verdiği, siyah ve beyaz renklerine olan saplantılı düşkünlüğü ve kürk sevdasıyla tanınan Cruella’nın Dalmaçya cinsi köpeklerin peşine düşmesi anlatılıyor.

Hatırlarsınız Joaquin Phoenix’in Oscar Ödülü’nü kucakladığı 2019 yapımı Joker ile birlikte, Batman’in ezeli düşmanını yakından tanıma fırsatı bulmuş ve onu bu denli kötü olmaya iten sebepleri izlemiştik. Tabii burada hayatında kötülük gören/yaşayan birinin kötü olmaya hakkı var mıdır sorusunu da irdeliyoruz. Zaten filmin amaçladığı şeylerden biri de buydu. Kötü karakterlerin psikolojisini irdelemek, insanın ruhsal derinliğine inmek sinemanın vazgeçilmez temalarından biri. Şimdi Joker gibi ikonik kötü karakterimiz Cruella’yı da yakından inceleme fırsatı bulacağız.

Gerçek Cruella De Vil'i seyretmeye hazır mısınız?

Cruella De Vil için geri sayım başladı. “101 Dalmaçyalı”nın kötüsü Cruella De Vil karakterine odaklanan “Cruella” filminden ilk fragman yayınlandı. Üstelik başrolde Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone var. Disney, “Zeki. Kötü. Biraz deli.” diyerek filmin görüntülerini Twitter’dan paylaştı. Sinemaseverleri 1970'lerin Londra'sına bir yolculuğa çıkaracak film, genç moda tasarımcısı Estella de Vil’in, Cruella olarak bilinen acımasız ve korkunç bir efsaneye dönüşme sürecine odaklanacak.

“Ben, Tonya” filmiyle tanıdığımız Craig Gillespie‘nin yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda, Emma Stone’un yanı sıra Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser, Emily Beecham gibi isimler de yer alacak. 1970’li yılların Londra’sının punk modasını da içinde barındıran Disney filmi şimdiden en çok konuşulan sinema haberlerinden biri oldu. Öyle ki 17 Şubat’ta yayınlanan fragman ilk 24 saatinde 71 milyon görüntüleme aldı. Hatta pek çok Disney filminin izlenme oranlarını geçti.

Emma Stone'lu Cruella

Filmin merak uyandıran unsuru şüphesiz Emma Stone.“Cruella” aslında yeni bir proje değil. Emma Stone, 2016 yılında Bayan de Vil olarak projeye dahil oldu. Yani yaklaşık 5 yıl boyunca proje üzerinde çalışmalar sürüyordu. Filmin Mayıs ayında vizyona gireceği konuşulsa da pandemi koşulları nedeniyle herhangi bir değişiklik olacak mı bekleyip göreceğiz. Cruella ile bambaşka bir görünümle ve bugüne kadar alışkın olmadığımız bir rolle izleyici karşısına çıkacak olan Emma Stone’nun nasıl bir ‘kötü’ olacağını da merakla bekliyoruz.