Ödül törenine damga vurdu

Altın Küre Ödülleri bu yıl 78. kez sahiplerini buldu. Tören pandemi nedeniyle tarihinde ilk kez dijital olarak yayınlandı. Kazananlar New York'ta Tina Fey ve Los Angeles'ta Amy Poehler'in ev sahipliğinde düzenlenen iki ayrı törende açıklandı. Sınırlı sayıdaki davetliler töreni maskeyle seyrederken ünlü isimler canlı bağlantıyla törene katıldı. Bu yıl kırmızı halı seremonisi yoktu fakat kırmızı halı röportajları meraklısıyla buluştu.

'Nomadland'in zaferi

Kazananlara gelince; tören adeta Çinli yönetmen, senarist ve yapımcı Chloé Zhao’nun zaferine sahne oldu. “Nomadland", drama dalında en iyi film kategorisinde Altın Küre kazanırken, Zhao En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Chloe Zhao, yapımcı ve yönetmen olarak en iyi film ödülü kazanan ilk Asyalı kadın oldu. Ayrıca kendisi Altın Küre tarihinde Barbra Streisand'dan sonra yönetmen ödülüne uzanan ikinci kadın yönetmen.

“Nomadland”, Zhao'nun dikkat çeken üçüncü uzun metrajlı filmi. Bir sonraki film projesi, Kovid-19 nedeniyle ertelendikten sonra şu anda sonbaharda yayınlanması planlanan Marvel filmi “Eternals” olacak. Daha sonra, bir bilim kurgu filminde Dracula'yı yorumlaması planlanıyor.

Altın Küre'de dikkat çeken detaylar

Törenin dikkat çeken ödüllerinden biri de Drama dalında verilen ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü oldu. Ödül, geçtiğimiz yıl 43 yaşında hayatını kaybeden Chadwick Boseman’a verildi. Ödülü, törene Boseman adına katılan eşi kabul etti ve konuşmasıyla herkese duygu dolu anlar yaşattı.

Bir David Fincher yapımı olan Mank’in eli boş dönmesi ise herkesi şaşırttı. Zira ‘Mank’ Altın Küre’de en çok adaylık alan yapım olarak öne çıkıyordu. “Promising Young Woman” filminin de dört adaylığı bulunuyordu fakat aktris Carey Mulligan ve senarist-yönetmen Emerald Fennell geceden ödülsüz ayrıldı.

Sinema kategorisindeki bir diğer hayal kırıklığı ise yılın en çok konuşulan filmi ‘Nomadland’in başrol oyuncusu Frances McDormand'ın ödülsüz bir gece geçirmesiydi. McDormand’ın aday olduğu Dram dalında “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne “The United States Vs. Billie Holiday”le Andra Day’in uzanması gecenin sürprizlerinden biri oldu. Kim bilir belki Frances McDormand'a ödül Akademi’den gelir bunu da bekleyip göreceğiz.

Gecede bir başka sürpriz “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” kategorisinde yaşandı. Komedi-Müzikal dalda verilen ödülün sahibi Jodie Foster oldu. Fakat iki Oscar sahibi yıldızın aldığı ödül tahminlerde son sıralarda bulunuyordu.

Televizyon kategorisinde ise “The Crown” büyük başarı yakaladı. The Crown, Drama Dalında En İyi Dizi seçilirken; başrol oyuncuları Emma Corrin En İyi Kadın Oyuncu; Josh O'Connor da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. The Queen’s Gambit ise en iyi mini dizi ödülüne değer görüldü. Dizinin başrol oyuncusu Anya Taylor-Joy ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kucakladı. Kazasız belasız atlatılan Altın Küre Ödülleri’nden sonra şimdi gözler Akademi’ye çevrildi. Oscar adaylarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Sinema dünyası heyecanla 15 Mart’ı bekliyor.