Köyün tek öğrencisiydi: Altı yaşındaki Zilan için öğretmen atandı; okul yeniden açıldı

Van'ın Doruklu mezrasının tek öğrencisi altı yaşındaki Zilan Patır için okulun kapıları yeniden açıldı.

Köyün tek öğrencisiydi: Altı yaşındaki Zilan için öğretmen atandı; okul yeniden açıldı

Van’ın Gevaş ilçesine 80 kilometre mesafedeki mezranın tek öğrencisi altı yaşındaki Zilan Patır için okulun kapıları yeniden açıldı. Köyün tek öğrencisi olduğu için kapanan okula yeni öğretmen görevlendirildi.

Van’ın bir köyünde öğretmenlik yapan Cihan Yakut, öğretmeni olmayan köyde yaşayan altı yaşındaki Zilan Patır’a okuma yazma öğretebilmek için gönüllü olarak hafta sonları beş kilometre yol katediyordu.

Köyün tek öğrencisiydi: Altı yaşındaki Zilan için öğretmen atandı; okul yeniden açıldı - Resim : 1

Olayın haberlere konu olmasının ardından bir kamuoyu baskısı oluştu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mezraya öğretmen atadı.

Köyde tek öğrenci olması nedeniyle geçen yıl kapanan Doruklu İlkokulu’nun kapıları Zilan için yeniden açıldı.

"Annesinin talebine kayıtsız kalamadık"

AA’nın aktardığına göre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kasım Erva Zilan’ın annesinin öğretmen talebinde bulunması üzerine duruma kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

Köyün tek öğrencisiydi: Altı yaşındaki Zilan için öğretmen atandı; okul yeniden açıldı - Resim : 2

"Önümüz kış, hiç gelemeyecektim; inşallah öğretmeniyle çok iyi zaman geçirir"

Zilan için fedakarlık gösteren öğretmeni Cihan Yakut da mezraya yeni öğretmen atanmasının çok güzel bir gelişme olduğunu dile getirdi: 

“Mutluluğumu tarif edemem. Artık Zilan da öğretmenine kavuştu. Mezraya gelmek benim için de zor oluyordu. Önümüz kış, hiç gelemeyecektim. İnşallah öğretmeniyle çok iyi zaman geçirir. Böyle bir işe vesile olmanın mutluluğunu da ayrıca taşıyorum. Salih hocam mezraya alışana kadar hem ona hem de yine Zilan’a desteğimi sürdüreceğim. Kar yağıncaya kadar gelmeye devam edeceğim. Bundan sonraki süreçte inşallah birbirimize sahip çıkacağız.”