Kübra Par sordu, Hulusi Akar gözyaşlarını tutamadı! 15 Temmuz'da yaşananları ilk kez tv100'de anlattı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Kübra Par'la  Farklı Açılar'a konuk olan dönemin Genelkurmay Başkanı ve Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gözyaşlarını tutamadı.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin 7 yıl dönümünde, dönemin Genelkurmay Başkanı ve Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tarihi geceyi ilk kez tv100'de Kübra Par'la  Farklı Açılar'a anlattı. 

Par'ın "İki rekat namaz kıldığınızdan bahsettiniz. Eşinizi ve çocuklarınızı bir daha görememekten korkutunuz mu?" sorususuna Akar gözleri dolarak şu yanıtını verdi;

"İNSANSINIZ TABİ, DIŞARIYA BİR ŞEY BELLİ ETMİYORSUNUZ"
Duygusal konulara pek girmeyelim. İnsansınız tabi, dışarıya bir şey belli etmiyorsunuz. O kadar da duygusal olmuyorsunuz. Reflekslerle gidiyorsunuz. Biz Allah'a çok şükür, o şerefsize 'sık ulan şerefsiz' diyebildik. Bir komutanken, genelkurmay başkanı iken normal zamanda emir vermemiz neyse onu yaptık. Allah bize bunu nasip etti.

"ÖDÜN VERMEDİK"
Hiçbir şekilde ödün vermedik. Yaptıklarının nasıl olduğunu, silahlı kuvvetlerin izzetini, şerefini, imajını lekelediklerini, hava aydınlanmadan bu işi bırakmalarını, rezil görüntülerin bitirilmesini söyledim.

"ÇELİK BAŞLIKLAR YERDE, SIRT ÇANTALARI, TÜFEKLER, AĞLAYAN ASKERLER..."
Çelik başlıklar yerde, sırt çantaları, tüfekler, ağlayan askerler... Baktıkça şu anda bile insanın... Dedik ya siz ne hale sakıyorsunuz orduyu? Biz ölürsek şehit, kalırsak gazi diye çıktık yola... Şanlı şeref dolu askeri rezil ettiniz. Sabaha kadar direndiler sonra belalarını buldular.