Kulüp başkanı apolitik mi olmalı?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Murat Kurum, çarşamba günü iletişim açısından çok başarılı bir işe imza attı. Üç büyük kulübümüz Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi aynı gün içerisinde ziyaret etti.

İletişim açısından başarılı, çünkü bütün gün herkes sayın Kurum’u konuştu.

Galatasaray ziyareti sırasında, Kulüp Başkanı Dursun Özbek’in, “Bakan Bey İstanbul için büyük bir şans” tespiti ise diğer ziyaretlerden çok daha fazla konuşuldu.

Bir anda oklar Dursun Özbek’e döndü. Siyasetin futbola karışmamasını anladık ama bu defa da futbolun siyasete dair fikrine tahammül edemediler.

Bana kalırsa her kulüp başkanının pek tabii ki gönlünde yatan bir aday vardır. Bunun dışında sayın Özbek zaten “şahsi kanaatim” diyerek aslında kulüp başkanı sıfatıyla bu tespiti yapmadığını özellikle belirtmiştir.

Nitekim futbol camiamızda benzer örnekler daha önce de yaşanmıştır.

Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu, birkaç yıl evvel Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanlığı’nı ziyaret etmişti.

Ekrem Bey’in ziyarete bordo mavi kravat ile gelmesi ve Fenerbahçe aleyhine küfre varan ifadeler geçen kitabı hediye etmesi, Kulüp Başkanı sayın Ali Koç’u küplere bindirmişti.

Davranışı “utanmazlık” olarak tanımlayan Ali Koç, “Umarım Fenerbahçelilerin İmamoğlu’na hangi ilin belediye başkanı olduğu hatırlatma günleri gelmez” diyerek tepkide bulunmuştu.

Söylemler çok sert, ancak bu dahi ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmeli.

Futbol dünyanın hiçbir yerinde sadece futbol olarak görülemez. Bunun dışında pek tabii ki kulüp başkanlarının da siyasete dair fikirleri var.

Örneğin, İtalya’da Milan Kulüp Başkanı Silvio Berlusconi sonrasında İtalya Başbakanı olmuştu.

Burada önemli olan nokta kapalı kapılar ardında siyasete dizayn vermeye çalışıp çalışmamak.

Yani hem kulüp başkanıyım milyonları temsil ediyorum, politikayla ilgim yok diyeceksin hem de kapalı kapılar ardında siyaseti dizayn etmeye çalışacaksın.

İşte tehlikeli olan, affı olmayan, samimi olmayan tam olarak budur.

Suretiyle sireti bir olandan korkmaya gerek yok!