Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram tatilinin kaç gün olacağı merak konusu oldu. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?’ sorusuna yanıt verdi.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

Diyanet’in dini günler takviminde yer alan bilgiye göre, Kurban Bayramı bu yıl 20 Temmuz’a denk geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamayla birlikte Kurban Bayramı tatili netlik kazandı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? - Resim : 1BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLDU?

Milyonlarca kişinin gözü kulağı, bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı'ndan çıkan kararlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, kurban bayramı tatiline ilişkin kararları ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında duyuracağını belirtmişti.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? - Resim : 2

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takviminde yer alan bilgilere göre, 2021 Kurban Bayramı ve Arefe günü tarihi şöyle;

Arefe Günü: 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma

 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? - Resim : 3

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Başkan Erdoğan geçen Cuma Diyarbakır ziyaretinde gazetecilerin hafta içine denk gelen Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik sorusuna "Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. En uygun şekilde. Tatil süreci sanki böyle 10 gün, 9 gün gibi bu arada dolaşıyor, bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kullanmıştı.

Toplantıda alınan kararlara göre Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak. 16 Temmuz Cuma akşamı başlayacak tatil, 26 Temmuz'da sona erecek.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? 2021 Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? - Resim : 4BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLACAK MI?

Uzun süredir dünyayı esir alan koronavirüs pandemisi nedeniyle vatandaşların Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı ya da herhangi bir kısıtlama olup olmayacağına ilişkin sorularına karşılık da İçişleri Bakanlığı'ndan Kurban bayramına dair herhangi bir sokağa çıkma yasağı ya da kısıtlamanın söz konusu olmadığı, kademeli normalleşmede var olan aşamanın kurban bayramı süresince de devam edeceği belirtildi.