Kuzey ışığı üzerimize yağdı! Sosyal medyayı sallayan yeşil ışık saçan meteor TUA tarafından doğrulandı

Türkiye Uzay Ajansı'nın attığı yeşil ışık saçan meteor tweeti sosyal medyayı birbirine kattı. TUA'nın doğruladığı ve bilgilendirdiği tweet'te ışık saçan meteorun Türkiye'nin değişik yerlerinden farklı renklerde gözlendiği belirtilti.

Ajansın bilgilendirme notunda meteorun atmosfere girdiği sırada sodyum demir ve magnezyumun atomlarının oluşturduğu buhara dikkat çekildi. 

TUA'nın açıklamasına göre meteorların rengi metal atom emisyonlarına ve hava plazma emisyonlarına göre değişiyor.  Birçok meteorun rengine onlardaki metal atomlarından yayılan ışık neden oluyor. Böylece ortaya mavi yeşil ve sarı renkler çıkabiliyor. Havadaki atomlar ve moleküller tarafından yayılan ışık ise kırmızı renge neden oluyor.    

Türkiye Uzay Ajansı, "Dün gece Türkiye’nin çeşitli noktalarında yeşil ışık saçan bir meteor görüntülenmiştir. Söz konusu meteora ilişkin açıklamamızı inceleyebilirsiniz." diyerek doğruladığı doğa harikası sosyal medyanın dün gecedene bu yana tartıştığı gerçek mi değil mi tartışmasına da son noktayı koydu.