Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem! AFAD: 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

Malatya Yeşilyurt'ta saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip gönderilirken, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Bazı binaların yıkıldığına dair haber aldım" ifadelerinde bulundu. AFAD Başkanı Sezer ise son duruma ilişkin yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı. Öte yandan 1 kişi enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem! AFAD: 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

Son dakika haberine göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.04'de meydana gelen depremin başta Elazığ olmak üzere çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Bazı binaların yıkıldığına dair haber aldım" ifadelerinde bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Habertürk yayınında konuştu. Çınar, "Bazı binaların yıkıldığına dair haberler geliyor. Ekipleri yönlendirip can kaybı ya da enkazda kalan birileri var mı diye acil bir şekilde intikal ediyorum. İnşallah can kaybı yoktur. Merkeze yakın olmuş olmasının getirdiği bir etkiydi" dedi.

Mehmet Çınar, "Beş binayla ilgili bana bilgi geldi. Diğerleri de çağrı merkezimize gelenlerini takip ediyoruz. Battalgazi'de de bazı binaların yıkıldığına dair haber aldım" ifadelerini kullandı

AFAD: YIKILAN BİNALAR VAR

Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

SABAH ADIYAMAN SALLANDI

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51'de 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51'de yerin 8,5 km derinliğinde 5 büyüklüğü deprem meydana geldi.

Kandilli'den yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 4,9 derinliği ise 5.4 km olarak duyuruldu.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

BAKAN KOCA: UMKE VE 112 ACİL EKİPLERİMİZ BÖLGEDE GÖREVDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Saat 12.04'te, Malatya Yeşilyurt'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerimizle irtibat halindeyiz. UMKE ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede görevde. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun." dedi.

"1 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 69 YARALIMIZ VAR"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, (Malatya Yeşilyurt'ta 5.6'lık deprem) yaptığı açıklamada, "5 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralımız hastanelere sevkedildi" ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

AFAD Başkanı Sezer, Malatya'daki deprem sonrası bir kişinin enkazdan kurtarıldığını açıkladı.

BABA VE KIZ ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

Belediye Başkanı bir baba ve kızın enkaz altında kaldığını duyurmuştu. Eşya almak için girdikleri evde depreme yakalanan bir baba ve kızı enkazdan sağ çıkarıldı.