Mansur Yavaş tv100’e konuştu: Öyle mailler geldi ki kendimden utandım

Az Önce Konuştum'a konuk olan Mansur Yavaş sosyal yardımlarla ilgili "Öyle mailler geldi ki kendimden utandım, biz bunları niye daha önce göremedik, düşünemedik diye. Doğalgaz yardımını yaptığımız zaman ilk gelen mailde "sayın başkanım şimdiye kadar ben hayatımda bir seferlik 200 liralık doğalgaz alabilmiştim. Çocuklarımı ısıtamıyordum. İlk defa hayatımda 500 liralık gaz aldım ve çocuklarımı ısıtabildim" yazıyordu. Bunları görünce insanların ne halde olduğunu görüyorsunuz" dedi.

tv100'ün ses getiren programı Az Önce Konuştum'a konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

"ÖYLE MAİLLER GELDİ Kİ KENDİMDEN UTANDIM"
"Ankara'da 2 konuda öne çıktık" diyen Yavaş "Sosyal yardımlarla ilgili aç ve açıkta insan bırakmayacak şekilde çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye parasına, kantin parasına kadar yardım yapıyoruz. Bütün amacımız çocukların okuması. 220 bin aileye aylık 1'er kilo et parası veriyoruz, bir o kadar aileye 3'er aylık doğalgaz parası ödedik. Öyle mailler geldi ki kendimden utandım, biz bunları niye daha önce göremedik, düşünemedik diye. Doğalgaz yardımını yaptığımız zaman ilk gelen mailde "sayın başkanım şimdiye kadar ben hayatımda bir seferlik 200 liralık doğalgaz alabilmiştim. Çocuklarımı ısıtamıyordum. İlk defa hayatımda 500 liralık gaz aldım ve çocuklarımı ısıtabildim" yazıyordu. Bunları görünce insanların ne halde olduğunu görüyorsunuz." dedi.

"BİRÇOK TALEBİ REDDEDİYORUZ AMA BAZEN ÖYLE ŞEYLER OLUYOR Kİ ÇOK SAYIDA İCRALIK BORCU OLUYOR O ZAMAN REDDEDEMİYORSUNUZ"
Yavaş "Bizden sosyal destek isteyenlerin bilgilerine ulaşabiliyoruz. Birçok talebi reddediyoruz ama bazen öyle şeyler oluyor ki çok sayıda icralık borcu oluyor o zaman reddedemiyorsunuz. Bu bilgilere ulaşmak son derece kolay, buna kaynak var. Kırsal kalkınmada çok farklı çalışmalar yaptık. Nohut eken çiftçilere "yeter ki siz bunu ekin biz alacağız" dedik. Çiftçilere tohum dağıttık, fide ve sıvı gübre verdik. Mazot yardımı yaptık. Elde ettikleri üretime bakınca Ankara çiftçisinin cebine 4,5 milyar lira para girdi. Şimdi de çiftçilere güneş enerjisi vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.