Okan Buruk, UEFA’ya konuştu: “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag ile oynanacak maça ilişkin olarak, “Galatasaray'ın sadece Türkiye'de değil yurt dışında da çok sayıda taraftarı var. Bu açıdan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka” dedi.

Okan Buruk, UEFA’ya konuştu: “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka”

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Stadyumu’nda saat 19.45’de oynanacak mücadele öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA’nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ MARŞINI DUYUNCA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"

Sarı-kırmızılı kulübün Şampiyonlar Ligi'ne ait olduğunu dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Galatasaray'da oynamaya 1991/92 sezonunda başladım ve daha sonraki yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçıma çıktım. Teknik direktör olarak hayalim, Galatasaray'a geldikten sonra ilk kez yurt içi şampiyonluğu kazanmaktı. Her zaman şampiyonluğu kazanacağımızı ve bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı hayal etmiştim.

Okan Buruk, UEFA’ya konuştu: “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka” - Resim : 1

Şampiyonlar Ligi marşını duyunca tüylerim diken diken oluyor. Topun üzerindeki o yıldızları görmek, bir antrenör olarak bile beni heyecanlandırıyor. Ve tabii ki maçların kalitesi de inanılmaz yüksek. Hakemler muhteşem. Futbolcular muhteşem. 'Şampiyonlar Ligi' dediğimiz zaman bile bu bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Galatasaray'ın sadece Türkiye'de değil yurt dışında da çok sayıda taraftarı var. Bu açıdan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, UEFA’ya konuştu: “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne çok yakışan bir marka” - Resim : 2

"HER ZAMAN KAZANMAYA ODAKLANDIM, KAZANMASININ BİLEN BİR İNSAN OLDUM"

Buruk şunları söyledi:

"Futbol felsefem yine Galatasaray genlerimden geliyor. Futbolculuk yıllarımda 7 yurt içi şampiyonluk, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa kazandım. Her zaman kazanmaya odaklandım ve kazanmasını bilen bir insan oldum. Çok tutkulu taraftarlara sahibiz. Bu tutkunun yanında tabi ki sabırsızlığımız da var, bir şeyi hemen istiyoruz. Türk futbolunda bizi zorlayan şeylerden biri de bu. Her şey çabuk olsun, her zaman kazanalım. Biz sonuna kadar deneyimliyoruz ve kaybettiğimizde de bunların üzerinde duruyoruz.”