Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa dikkat! Size gelenin türü belli oldu. Balıkçıların korkudan gözleri kanayacak. Hint Okyanusu kökenli

Marmara bölgesindeki illerimiz Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa'ya Akdeniz bölgesi üzerinden gelen istilacı türün hangi türden olduğu belli oldu. Balıkçıların korkudan gözleri kanayacak. Hint Okyanusu kökenli.

Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa dikkat! Size gelenin türü belli oldu. Balıkçıların korkudan gözleri kanayacak. Hint Okyanusu kökenli

Marmara bölgesindeki illerimiz, Akdeniz üzerinden başlayan balon balığı istilasının aşamalarını merak içerisinde takip etmeye devam ediyor. 

Başta Yalova olmak üzere geçimini balıkçılıktan sağlayan vatandaşlarımız da merak içerisinde gelişmeleri takip ediyor. Balığın 6 ila 7 ay içerisinde Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa denizlerinde görülebileceği öne sürülmüştü. 

SİZE GELEN BALIĞIN TÜRÜ BELLİ OLDU

Öte yandan bu illerimize doğru hızla Akdeniz üzerinden istilaya başlayan balon balığı türünün neresi kökenli olduğu da belli oldu. 

Marmara bölgesine doğru akın akın rotasını çeviren balığın Hint Okyanusu kökenli olduğu ifade ediliyor.  

Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa dikkat! Size gelenin türü belli oldu. Balıkçıların korkudan gözleri kanayacak. Hint Okyanusu kökenli - Resim : 1

EN YIKICI VE AGRESİF TÜR

Bu balığın en yakıcı ve en agresif tür olduğu bilgisi ise balıkçıların korkudan adeta gözlerini kanatacak. Hint okyanusu kökenli balık hakkında şu ifadelere yer verildi: 

"Süveyş kanalı yoluyla Akdeniz’e gelen balık türleri arasında balıkçılık sektörüne en fazla zararı veren tür, balon veya kirpi balığı adıyla bilinen Lagocephalus sceleratus’tur. Lagocephalus sceleratus (Balon balığı), hem balıkçılık hem de habitatlar için en yıkıcı ve agresif türdür. Tüketildiğinde insan sağlığı için büyük risk oluşturan, çok güçlü bir zehir olan tetrodotoksin (TTX) barındırır. Ayrıca Lagocephalus sceleratus balık ağlarını ve oltalarını tahrip ederek balıkçılar için  ekonomik kayıplara neden olur. Bu derlemenin amacı, Lagocephalus sceleratus’un güncel durumunu, sağlık risklerini ve Akdeniz ve yakın denizlerdeki yayılımını irdelemektir." 

Sakarya, Düzce, İstanbul, Yalova ve Bursa dikkat! Size gelenin türü belli oldu. Balıkçıların korkudan gözleri kanayacak. Hint Okyanusu kökenli - Resim : 2