İmam Hatipliler için söyledikleri olay yarattı! Ünlü sanatçı Gülşen'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

Ünlü şarkıcı Gülşen'in, bir konserde "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözleri gündeme bomba gibi düştü. Sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen'e, siyaset dünyası başta olmak üzere birçok kesimden tepki yağdı.

İmam Hatipliler için söyledikleri olay yarattı! Ünlü sanatçı Gülşen'e tepkiler çığ gibi büyüyor!

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözlerine birçok kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Şarkıcı bir konserinde, "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan tepki

Sanatçı kisvesi adı altında kin,nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek,sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır.

Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur.

Bakan Ersoy: Sanatçı kimliğiyle bağdaşmaz

Bakan Ersoy, Gülşen'in sahnede kullandığı, imam hatiplilere yönelik sözlerine Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Ersoy, açıklamasında, "Devletimizin güzide bir kurumunu, milli ve manevi değerlerimizle yetişmiş nesillerimizi hakaret yoluyla hedef alan sözler milletimizi incitmiş, vicdanlarımızı yaralamıştır. Toplumsal ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve tahammülsüzlüğe sevk eden bu zehirli dili kınıyoruz. Sanatçı sorumluluğu, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe sevk eden bir dilden uzak durmayı gerektirir. Toplumsal barış ve huzuru tehdit etmek hiçbir zaman sanatçı kimliğiyle bağdaşmaz. Nefret diline karşı, sanatın evrensel dilini yüceltecek; toplumsal barış ve huzurumuzu her türlü bölücülüğe ve istismara karşı koruyacağız. Nefret diline inat, sevgi dili her daim galip gelecektir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Gülşen'e sert tepki

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözlerine tepkiler büyüyor... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  "Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır." dedi.

Çelik resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Keşir’den Gülşen’e tepki

Şarkıcı Gülşen'in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tepki gösterdi. Keşir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülşen’in ayrımcılık suçu işlediğini dile getirdi.

Şarkıcı Gülşen, konser sırasında sahnedeyken İmam Hatip mezunu bir kişi için kullandığı "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullandı.
Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekerken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de açıklama yaptı.

İmam Hatipliler için söyledikleri olay yarattı! Ünlü sanatçı Gülşen'e tepkiler çığ gibi büyüyor! - Resim : 1

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keşir, “Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatipliler için söylediği ifadeler, mezunu ve mensubu olduğum tüm camiaya, öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ifadesi iftiradır, bühtandır, apaçık ayrımcılık ve nefret suçudur” ifadelerini kullandı.
Birçok sosyal medya kullanıcısı da Ayşe Keşir’in açıklamasını paylaşarak Şarkıcı Gülşen’e tepki gösterdiler.

Genç İmam Hatipliler Derneği'nden Gülşen'e tepki

Genç İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, şarkıcı Gülşen'in sahnede söylediği, imam hatiplilere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Gülşen'in son konserinde imam hatiplilere karşı söylediği çirkin ifadeyi üzüntü içinde dinlediklerini belirten Akkaya, "Hayatında hiç imam hatip okullarının kapısının önünden geçmeyen birisinin bu şekilde sergilediği yaklaşımı bizi ziyadesiyle üzdü. Kendisinin gündeme gelmek için şarkılarını yetersiz bulduğu ve bu şekilde çıkışlar yaparak gündemde kalmak istediği kanaatindeyiz. Biz kendisi hakkında kötü söz yada fiilde bulunmayacağız. Bizim dinimizde bize kötülük dahi yapılsa iyilik ile karşılık vermek kuralı var. Biz iyi olmaktan ve iyilik yapmaktan yanayız. Gülşen hanımın belki fikirlerini değiştiremeyiz ancak kendisini imam hatip okullarımıza davet ederek, kendisine önyargılarından kurtulmasını tavsiye edebiliriz. İslamiyet hoşgörü dinidir, birlik ve beraberliği emreder, güzel geçinin diye de telkinlerde bulunur. Biz imam hatipliler olarak herkesin görüşüne, görünüşüne, fikrine ve yaşam tarzına saygı duymayı kendimize misyon edinirken Gülşen hanımın bu şekilde ayrıştırıcı bir dil kullanmasını ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.