Semiramis Pekkan saçlarını haftada kaç kez yıkadığını açıkladı! Duyan şaştı kaldı

Semiramis Pekkan, yaptığı açıklamalarla herkesi şaşkına çevirdi. Haftada bir kez saçını yıkadığını söyleyen Pekkan, her gün saçlarını yıkayanları sağlıklı bulmadığını söyledi.

Ajda Pekkan'ın kendisi gibi şarkıcı olan kardeşi Semiramis Pekkan'ın "Ben saçımı haftada bir yıkarım" açıklamasıyla şaşkına çevirdi. Bunun üzerine 'Haftada bir saç yıkamak sağlıklı mı?' tartışması başladı. Uzmanlar işte bu soruya yanıt verdi.

 HAFTADA KAÇ KEZ SAÇ YIKANMALI?

Semiramis Pekkan (74), TikTok hesabında soruları yanıtlarken “Ben saçımı haftada bir yıkarım. Eskiden beri biliyorum ki saçı çok sık yıkamak sağlıklı bir şey değil. Çünkü oradaki yağları yok ediyorsun. O yağlar faydalı, saçın daha iyi olması ve sağlıklı olması için” dedi.

Pekkan, sosyal medyada gündem olurken “Haftada bir saç mı yıkanır?”, “Kokar” gibi yorumlar yapıldı. Uzmanlar 'Haftada bir saç yıkamak doğru mu?' sorusuna yanıt verdi.

"2 GÜNDE BİR YIKAYIN"

Hürriyet Gazetesi'nden Buse Özel'in haberine göre İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Engin, “Saçın 2 günde 1 yıkanmasını öneriyoruz ancak haftada 1 yıkamak uzun bir süre çünkü o zaman da yağ salgısı artar ve saç dökülmesi olur” dedi.

"HAFTADA 1 YIKAMAK DA SAĞLIKLI DEĞİL"

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay da şöyle konuştu:
“Normalde en az haftada 2 yıkamayı tavsiye ediyoruz. Saçın durumuna göre bu yıkama sıklığı değişiyor. Ancak 1 hafta yıkamadığınızda mikroplar için uygun bir ortam oluşturur. 1 hafta ya da daha uzun süre yıkamamak da sağlıklı değil. 1 hafta yıkanmadığında nahoş bir koku da meydana gelebilir.”