Serhan Çetinsaya’dan Sergio Ramos açıklaması! “Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık, başkanımızın kararıyla transferden çekildik"

Beşiktaş’taki Asbaşkanlık görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos’un transferine ilişkin olarak, “İlk yılın sözleşme maddeleri, 4+1+6+3+0.5 şeklinde. 4 milyon euro yıllık ücret, 1 milyon euro imza parası, 6 milyon euro sponsor ücreti. Sponsor konusunda başkanımızın da haklı olarak çekinceleri oldu. 3 milyon euro ise menajerlik ücreti. Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık. Başkanımızın kararıyla transferden çekildik” dedi.

Serhan Çetinsaya’dan Sergio Ramos açıklaması! “Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık, başkanımızın kararıyla transferden çekildik"

Beşiktaş Spor Kulübü’ndeki Asbaşkanlık görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Serhan Çetinsaya’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

20 yıldır kanayan yaramız olan Nevzat Demir Tesisleri'nin problemini çözdük. Bu benim için 10 transfere bedel bir problemdi ama maalesef camiamıza bunun iletişimini doğru yapamadık. 20 milyona yakın biriken bir borç vardı, ciddi bir indirim aldık ve cüzi miktarda peşinat ödeyerek borcumuzu 120 ay vadelendirdik. Tesisimizin kaybedilme tehlikesinden kurtulduk.

BJK Plaza için 3-4 alternatifle görüştük. İnşallah 2025 yılına kalmadan, 5 yıldızlı çok güzel bir otel olacak orası. Beşiktaş'a yakışır, dolgun kira aldığımız güzel bir kontrat oldu. İnşallah hayırlısıyla biter.

Ben Beşiktaş'a veda etmiyorum, mevcut yönetim kurulundan ayrılıyorum. Beşiktaş, veda edebileceğiniz bir yer değildir. Beşiktaşlı doğulur ve Beşiktaşlı ölünür.

SERGIO RAMOS TRANSFERİ

Sponsorluk, benim asli görevim değildi yönetimde. Görev dağılımları vardı. Keza transfer de benim asli görevim değildi. Bazısı oldu, bazısı olmadı. Ramos'un Beşiktaş'a kazandırılması, bir vizyon projesiydi. Çok çalıştık, anlaştık, sonrasında olmadı. Kısmet değilmiş, sağlık olsun. Beşiktaş taraftarı olarak onu tribünde izlemeyi çok isterdim. 18-19 gün kendisine Beşiktaş'ı anlattık. Para, tamamen ikinci plandaydı.

Ramos transferinde bizim dışımızda 6 tane kulüp yarıştı. Galatasaray da bu transferin içerisindeydi. Başlangıçta Ramos'un, Şampiyonlar Ligi'nde olmayan bir takımda oynaması söz konusu bile değildi. Burada sağ olsun İlhan Mansız'ın desteğiyle Guti'ye ulaştık. Guti'nin de Ramos'u ikna etmesi, süreçte ön adım oldu. Akabinde sürece Gökhan Töre de dahil oldu. Ramos'un bireysel antrenöründen dolayı. Ramos'a Beşiktaş'ı anlattıktan sonra para konuşmaya başladık, öncesinde para konuşmadık zaten. Çünkü önceliği para değildi. Sevilla'ya bizim verdiğimizden daha azına gitti, çünkü adam atasına dedesine söz vermiş. Ramos'a teklifimiz, 1+1 yıllık sözleşme, ilk yılın sonunda 15 Haziran 2024'e kadar Beşiktaş'ın tek taraflı fesih hakkı vardı. İlk yılın sözleşme maddeleri, 4+1+6+3+0.5 şeklinde. 4 milyon euro yıllık ücret, 1 milyon euro imza parası, 6 milyon euro sponsor ücreti. Sponsor konusunda başkanımızın da haklı olarak çekinceleri oldu ve başkanımızın kararıyla transferden çekildik. 3 milyon euro ise menajerlik ücreti. Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık. 4 sözleşmeyi avukatlarımız aracılığıyla hazırladık. Uzunca bir süre 25 gol atması halinde kaç para bonus vereceğimizi görüştük, çünkü kendisi 25 gol atacağına inanıyordu. Sayfalarca bonus sözleşmesi hazırladık. 2 yıl için 40'ar maç oynarsa, 20'şer gol atar ve Konferans Ligi'nde final oynarsak Ramos'un maliyeti, vergiler dahil 48.4 milyon euro olacaktı. 1 yıl için Beşiktaş'ın kasasından çıkacak toplam maliyet, 8 milyon euro idi.

Serhan Çetinsaya’dan Sergio Ramos açıklaması! “Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık, başkanımızın kararıyla transferden çekildik" - Resim : 1

“BAKHTİYOR TRANSFERİNDE ASLAN PAY, CEYHUN KAZANCI'NINDIR”

Bakhtiyor Zaynutdinov'u çok zor bir kulüpten aldık. Lakin Bakhtiyor transferinde aslan pay benim değil, Ceyhun Kazancı'nındır. Herkesin hakkını teslim etmek lazım. Ceyhun yemeği hazırladı, pişirdi, ben en son tuz attım."

GALATASARAY PAYLAŞIMI

Malum Galatasaray maçı sonrası bir paylaşım yaptım. Bu paylaşım, Beşiktaş efendiliğine yakışmadı. Hakkınızı helal edin. Heyecanıma yenik düştüm. Galatasaray büyük bir camiadır, helalliğimi almak isterim.

“GAZPROM İLE SON NOKTAYA GELDİK”

Kum saati, heyecanımın yansımasıydı. Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık. Gazprom ile son noktaya geldik. Rusya'da siyasi bir kriz var. Gazprom da bir devlet şirketi. Görüşmeler, Aralık 2022'de başladı. Tek amacım vardı, 'En fazla biz aldık' demekti. Olmadı, uğraştık, çalıştık. Bazen olmayınca olmuyor. Ben de çok üzüldüm. Nasip, kısmet diyeceğiz.

Gazprom ile görüşmeler devam ediyor, tıkanmadı. Bugün Rusya Futbol Federasyonu Başkanı'ndan gelecek bir haber var. Lakin ben sürecin çok sağlıklı bir vaziyette ilerleyebileceğini düşünmüyorum."

Ben Beşiktaş'tan ayrılmıyorum, yönetimden ayrılıyorum. Belli mi olur, yarın daha büyük hayallerle tekrar bir araya geliriz.

Paşamandıra'daki Beşiktaş Köyü projesi gerçekleştikten sonra; Beşiktaş'ın kasasına kalacak net rakam, 220 milyon dolardır. Bu, Beşiktaş'ın borcunu sıfırlayacak bir projedir.

Serhan Çetinsaya’dan Sergio Ramos açıklaması! “Biz bu transferde 'Hayırlı olsun' cevabını aldık, başkanımızın kararıyla transferden çekildik" - Resim : 2

RASHICA’NIN TRANSFER VİDEOSU

Rashica'nın transfer videosunda çiçek buketi konusu doğru. Ramos gelseydi, o boş sandalyeyi dolduracaktı. O videonun kronolojisi, bu şekilde ilerleyecekti.

Başkanımız, camianın babasıdır. O gün yeri gelmiştir ve o şekilde konuşmuştur. Biz küçükler olarak, 'Kol kırılır, yen içinde kalır' demek zorunda kalabiliriz. Görevde olan bir Beşiktaş başkanının aleyhinde hiçbir zaman benim ağzımdan bir söz duymayacaksınız.

SEÇİMDE ADAY OLACAK MI?

Mayıs 2025'teki seçimde ben aday olmayacağım.