Size ne kadar teşekkür etsek az! Deprem bölgesindeki yaraları sararken onları da unutmadılar

Kahramanmaraş depremi sonrasında farklı ülkelerden gelen destek ekiplerinden biri de Japon ekip oldu. Bazı ekipler ülkelerinde dönerken Japon sağlık ekibi afet bölgesinde kalmaya devam etti. Sahra hastanesinde bir yandan hastaları tedavi ederken bir yandan da çocuklara moral vermek için ilgilendiler ve Japon kağıt katlama sanatı olan origamiyi öğrettiler.

Size ne kadar teşekkür etsek az! Deprem bölgesindeki yaraları sararken onları da unutmadılar

Depremden etkilenen bölgelere hizmet vermek için Gaziantep’te sahra hastanesi kuran Japonya’nın sağlık ekibi, bir yandan depremzedeleri tedavi ederken diğer yandan depremden etkilenen çocuklara moral desteği vermek için origami öğretiyor.

Size ne kadar teşekkür etsek az! Deprem bölgesindeki yaraları sararken onları da unutmadılar - Resim : 1

RENKLİ KAĞITLARLA ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİLER

Japonya’nın kültürünü yansıtan kağıt katlama sanatı origamiyi örenen çocuklar, renkli kağıtlardan çeşitli figürler ve şekiller yaparak deprem felaketinin gerçeklerinden bir süre de olsa uzaklaşıyor.

Size ne kadar teşekkür etsek az! Deprem bölgesindeki yaraları sararken onları da unutmadılar - Resim : 2

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Japon sağlık ekibi zaman zaman yerel halkın kendilerini ziyaret ettiğini ve kendilerine ev yapımı yiyecekler ikram ettiklerini ifade edip, yerel halktan bir ailenin kendilerini ‘sıcak’ karşılamasına teşekkür ederek aileyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Size ne kadar teşekkür etsek az! Deprem bölgesindeki yaraları sararken onları da unutmadılar - Resim : 3