SMS tuzağına dikkat

Yıl sonunun gelmesi ile indirimli satışların artması ve hediye alma arzusunun arttığı zamanlarda dolandırıcılar hepimizin bir mesaj uzağında. Daha önce hiç alışveriş yapmadığınız ve tanımadığınız kimselerden gelen, özellikle mesajın içine giydirilmiş bağlantı uzantısı içeren mesajları okuyup tıklamadan bir kez daha düşünün.

Teknoloji çağının getirdiği nimetleri kullanarak vatandaşları aldatıp haksız kazanç sağlamayı kendisine meslek edinen kişilerin mesajlarına kesinlikle itibar etmeyin.

Ve yeni yılda şunları asla unutmayın, Hiçbir doktor size mesaj atarak para istemez!
Hiçbir avukat alacağı için sizi bilinmeyen bir web sayfasına yönlendirmez!
Hiçbir devlet görevlisi size mesaj atarak, mesajdaki hesaba para göndermenizi istemez!

Nasıl ki bir doktor tedavi ücretini sizden kısa mesajla talep etmez ise, bir avukatta müvekkilinin hak ve alacağı için sizden dahili olmadığınız bir davanın bedelini talep edemez. Kendisini asker, polis, hâkim, savcı gibi tanıtarak para isteyen herkesten lütfen uzak durun ve bu unvanları kullanarak sizden sms ile para isteyen kimselere karşı dikkatli olun. Bu ve benzeri bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen durumu polise bildirin.

Ve 2022 yılında da kimse bir kısa mesajla; Kargo ile bedava telefon göndermeyecek,
Bir zincir market tarafından 24 saat içinde müşteri hizmetlerini aramanız halinde bedava alışveriş hakkı kazandırmayacak.

Yeni yıl herkese başta sağlık, bol huzur, çokça mutluluk ve başarı getirsin. Hastalıklardan, savaşlardan uzak önce insanı, sonra tüm yaratılanları gönülden sevip, herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı güzel bir yıl olması dileğiyle herkese mutlu yıllar dilerim.