Türkiye koronavirüs vaka sayısında tüm dünyada 2. sıraya yerleşti

Uzun zamandır tartışma konusu olan Türkiye'deki koronavirüs vaka sayıları bugün asemptomik vakaların da açıklamasıyla birlikte dünyada son 24 saatte en fazla vaka sayısına sahip ülke konumuna yükseldi. Bugün 29 bin 132 pozitif vaka olduğu açıklandı.

Türkiye koronavirüs vaka sayısında tüm dünyada 2. sıraya yerleşti

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı toplamda 61 milyonu aştı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 1 milyon 432 bin 452 oldu. Bugüne kadar sadece hastanede tedavi edilen koronavirüs hastalarının sayısını açıklayan Türkiye'nin, tüm vaka sayılarını günlük tabloya eklemesiyle uluslararası sıralamadaki yeri de değişti.

Dün akşam açıklanan 28 bin 351 vaka ile Avrupa'da 1., dünya genelinde ise 3. sıraya yerleşen Türkiye, bugün açıklanan 29 bin 132 vaka ile dünya genelinde de 1. sıraya yerleşti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son 24 saatte 6 bin 876'sı semptomatik olmak üzere 29 bin 132 vaka tespit edildiğini açıklamasının ardından koronavirüs verilerinin yer aldığı Worldometers sitesinde Türkiye, günlük vaka sayısıyla dünyada da 1. sırada yer aldı.

Amerika rakamları açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, son 24 saatte 35 bin 75 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı. Bu rakam ABD'nin son günlerde açıkladığı en düşük rakam. Türkiye bu rakamın açıklanması ile birlikte 2. sıraya geriledi.

Türkiye koronavirüs nedeniyle vefat sayısında kaçıncı sırada?

Söz konusu sitede, Türkiye'de bugünkü vefat sayısı eklendiği takdirde ise dünyada 21. sırada yer aldığı görüldü.

Türkiye günlük can kaybı sayısında kaçıncı sırada?

Türkiye son 24 saat baz alındığında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısında 10. sırada yer alıyor. Yine bu rakamın Amerika ve Hindistan rakamları açıklandığında yer değiştirmesi 12. sıraya gerilemesi muhtemel.

Türkiye koronavirüs vaka sayısında tüm dünyada 2. sıraya yerleşti - Resim : 1
Grafik, worldometers internet sitesinden alınmıştır. Tabloda asemptomik rakamları eklenmeden rakamlar yansıtılmıştır.

Hindistan'ın rakamları henüz açıklanmadı

Türkiye'nin şu anda 2. sırada yer almasının sebebi ise Hindistan'ın verilerinin açıklanmamış olması. Hindistan günlük vaka sayıları 40-45 bin civarında oluyor.

İki ülkenin yeni vaka sayıları açıklandığı takdirde Türkiye yine dünyada 3. Avrupa'da ise 1. sırada yer alacak. Avrupa'da Türkiye'nin ardından en fazla vaka tespit edilen ülkeler ise İtalya, İngiltere ve Polonya. Ukrayna ve Rusya da Avrupa ülkelerine en yakın vaka sayısına sahip ülkeler arasında yer alıyor.

NOT: Worldometers sitesinde Türkiye'deki vaka sayıları son 24 saat için semptomik rakamlar baz alınarak 6 bin 876 olarak verildi.