Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun korumasına ilişkin açıklama

Geçtiğimiz ay Çubuk'ta Şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasının ardından gözler Kılıçdaroğlu'nun korumalarına çevrilmişti. İçişleri Bakanı Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Koruma Müdürü Koray Aslan'ın gerekli eğitimleri almadığını açıkladı.

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'nun korumasına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir köşe yazarının 'Soylu'yu kim yanıltıyor" başlıklı yazısının ardından twitter'dan ayrıntılı bir açıklama yaptı.

Öztürk: Koruma kursu görmedi derken açıkça yanıltıldı

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk 'Soylu'yu kim yanıltıyor?' başlığı ile kaleme aldığı yazısında söz konusu koruma müdürünün eğitimli olduğunu savunarak ""Mülakatta ve atışta da başarılı oldu. Hem hassas yerleri koruma hem de VIP koruma kurslarından geçirildi. Adabı muaşeret kurslarını da aldıktan sonra 2002-2005 yılları arasında Slovakya'da büyükelçinin korumalığını yaptı. Bu kursu almayan kişinin gönderilmesi mümkün değil. Bakan, ‘Koruma kursu görmedi’ derken açıkça yanıltıldı" diye yazmıştı.

 

Soylu: Tüm kayıtları incelendi, belge sertifika yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise açıklamasını konu edinen ve Kılıçdaroğlu'nun korumasının eğitimli olduğunu savunan gazeteci Saygı Öztürk'ü yalanladı. Soylu, 'Halen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü olarak görev yapmakta olan korumanın, EGM Personel Bilgi Sistemi üzerinden tüm kayıtları ve kurs bilgileri incelenmiş, kişinin sicilinde ve personel bilgi sistemi kayıtlarında VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu Eğitimini almadığı açıkça görülmektedir.' demişti.

Soylu: Söz konusu köşe yazısı hayali kaynaklara dayanıyor

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürünün, 2002-2005 yıllarında Slovakya'da misyon koruma görevinde bulunduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:

"2002'de Slovakya'ya misyon koruma görevine gitmeden önce misyon koruma kursu içinde VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu aldığını şifahi olarak beyan etmiş ancak konu ile ilgili beyanını teyit edecek herhangi bir belge veya kurs katılım sertifikası kendisi tarafından ilgili birimlerimize sunulamamıştır.

Ayrıca, VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu, Misyon Koruma Kursundan içerik bakımından çok daha kapsamlı ve farklıdır. Misyon Koruma Kursu eğitim müfredatı ve kapsamı açısından VIP Önemli Kişileri Koruma Kursunu tam anlamıyla kapsamamaktadır. Söz konusu korumanın kayıtlarımızda her iki kursu da almadığı açıkça görülmüştür. VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu profesyonel anlamda önemli kişileri koruyacak eğitimli personelin yetiştirildiği tek kurs olma özelliğini taşımaktadır."

Soylu açıklamasında köşe yazısını hayali kaynaklara dayandırılarak yazıldığını savunarak köşe yazarını eleştirdi. Soylu yazara  internete düşen bilgileri Bakanlığın ilgili kurumlarına teyit ettirmeden yayınlamaması önerisinde bulundu.