Süper Lig'de yeni sezonun adı ne olacak?

Süper Lig'de 2018/2019 sezonu sona erdi. Yeni sezon ismi için tartışmalar başlarken Trabzonspor'dan da isim önerisi geldi; Dozer Cemil...

Süper Lig'de yeni sezonun adı ne olacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2018/2019 sezonu Pazar günü oynanan karşılaşmalarla sona erdi.  Sezon'un sona ermesiyle birlikte yeni sezonun adının ne olacağı da merak konusu oldu. Daha önceki sezonlara Süleyman Seba, Lefter Kücükandonyadis, Hasan Doğan, Turgay Şeren ve İlhan Cavcav gibi efsane isimler verildi.

Süper Lig'in yeni sezon ismi için Trabzonspor'dan da isim önerisi geldi: Dozer Cemil...

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden sonra sıranın Trabzonspor'un efsane ismi Dozer Cemil'e gelidiğini düşünen Bordo-Mavili yönetim TFF'ye öneride bulundu. 

Ali Koç'tan destek geldi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç "Gelecek sezon 'Dozer Cemil' ligi olmalı" açıklamasıyla desteğini açıkladı. 

Deozer Cemil Kimdir? 

Trabzon'da 1 Ocak 1951'de dünyaya geldi.  Asıl ismi Cemil Usta'dır 1967'de Trabzon'un Gençlerbirliği kulübünde futbol hayatına başladıktan 3 yıl sonra Trabzonspor'a kendini bağlayan sözleşmeye imzasını attı.

O dönem 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Trabzonspor'un 1973-74 sezonunda 1. Lig'e çıkmasıyla takımın da kaptanı oldu.

Trabzonspor kaptanı olarak yaşanan ilk iki şampiyonlukta yer alan Dozer Cemil, efsane Liverpool galibiyetinin de mimarı oldu.

1976-77 Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda ilk maçta 62. dakikada penaltının başına geçerek topu ağlara gönderen Dozer Cemil takımının 1-0 galip gelmesini sağladı.

Attığı bu golle Liverpool 14 maç sonra Avrupa Kupaları'nda ilk kez yenilgiyle tanıştı.

Süper Lig'de yeni sezonun adı ne olacak? - Resim : 1

32 yaşında futbola son noktayı koydu

Cemil Usta 1978-79 sezonu öncesinde kulübün kararıyla gönderilmek istenince 32 yaşında futbola son noktayı koyduğunu açıkladı.

O dönem söylediği sözleri ise ders niteliğinde oldu;  (Rizespor'dan aldığı ve redddettiği transfer teklifi üzerine)  ''Ben Trabzonspor kaptanıyım. Başka bir kaptanın arkasından nasıl sahaya çıkarım.''

Dozer Cemil kendisi gibi efsane isimlerden biri olan Kadir Özcan ile birlikte  14 Ağustos 1983 Trabzonspor - Orduspor arasında oynanan maçla jübile yaparak futbola veda etti.

Futbolu bıraktıktan sonra bir süre Trabzonspor'un altyapısında görev yapan Cemil Usta bir süre de futbolcu izleme komitesinde çalıştı.

52 yaşında hayatını kaybetti

Cemil Usta, Kasım 2000'de sağ tarafından felç geçirmiş ve 15 Mart 2003'te evine gittiği sırada kalp krizi geçirerek 52 yaşında kayatını kaybetti.

Ölümünün ardından 2008 yılında Cemil Usta'nın adı, Trabzonspor yönetimi tarafından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin en eski antrenman sahasına verildi.

Ertesi yıl Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve bordomavi.net işbirliğiyle onun anısına Trabzon-Gümüşhane karayolunun Zigana Dağı geçidinde bir hatıra ormanı kuruldu.