Türkiye için Cuma, Cumartesi, Pazar Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'ya önemli uyarı. Bu işin şakası yok

Türkiye'de yağışlı ve serin hava dalgasının ardından yeniden aşırı sıcaklar geliyor. Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmede ise, "Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da orman ve benzeri yangın riski "Very Extreme Danger" kategorisine, Marmara'da ise "Very High Danger" kategorisine çıkıyor. Tedbirli olmalıyız, sıcaklar geldiğinde aynı anda birden fazla yangın çıkabilir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye için Cuma, Cumartesi, Pazar  Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'ya önemli uyarı. Bu işin şakası yok

Türkiye son günlerde Karadeniz'den gelen haberlerle büyük endişe duydu. Karadeniz bölgesindeki illerimiz Zonguldak ve Bartın'da el ninonun da etkisiyle meydana gelen aşırı yağışlar sele neden oldu. Vatandaşlar canını zo kurtarırken, malları da sele kapıldı. 

ŞİMDİ AŞIRI SICAKLAR GELİYOR

Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmeye göre ise şimdi aşırı sıcaklar geliyor. Hava Forum tarafından Cuma, Cumartesi, Pazar için yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: 

"Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar günleri Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da orman ve benzeri yangın riski "Very Extreme Danger" kategorisine, Marmara'da ise "Very High Danger" kategorisine çıkıyor. Tedbirli olmalıyız, sıcaklar geldiğinde aynı anda birden fazla yangın çıkabilir!" 

Türkiye için Cuma, Cumartesi, Pazar  Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'ya önemli uyarı. Bu işin şakası yok - Resim : 1