Türkiye için yılanlardan da beter bir haber geldi. Ortaya çıkacağı tarih de belli. Belirtileri 30 yıl sonra çıkıyor

Türkiye'de yaz aylarında en çok etkili olması beklenen hayvanların yılanlar olduğu düşünülüyor. Ancak yılanlardan da beter tehlikede böcekler var. O böceklerden biri öpücük böcekleri. Belirtiler, bu böceğin ısırmasından 30 yıl sonra ortaya çıkıyor.

Türkiye için yılanlardan da beter bir haber geldi. Ortaya çıkacağı tarih de belli. Belirtileri 30 yıl sonra çıkıyor

Ülkemizde yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte etrafta tehlikeli hayvan olarak en çok yılanların görülmesi bekleniyordu. Fakat beklenildiği gibi olmayacak gibi gözüküyor. Yani yılanların yanı sıra başka tehlikeli hayvanlar da yaz aylarında aramızda olacak. 

BUNLAR YILANLARDAN DA BETER

Uzmanlar, yılanlara dokunulmadığı sürece yılanların insanlara herhangi bir zarar vermediğini dile getiriyordu. Ancak öpücük böcekleri olarak adlandırılan tehlikeli böceklerin, yılanlardan bile yer yer daha zararlı olabileceği ifade edildi. 

MAYIS AYI ORTALARINDAN SONRA AKTİF OLACAKLAR

Sıcak iklimde daha çok görüldükleri bilinen bu böceklerin mayıs ayı ortalarından itibaren etrafta daha sıklıkla görülmesi bekleniyor.

BELİRTİLERİ 30 YIL SONRA ÇIKIYOR

Bu böceklerin en dikkat çeken özelliği ise enfekte ettiği insanda belirtilerin 10 ila 30 yıl arasında kendisini göstermesi.