Türkiye'de pazar günü o bölgeler için kırmızı uyarı geldi! Sakın gitmeyin, evde oturun daha iyi

Meteoroloji sitesi Hava Forum tarafından Türkiye'de pazar gününe yönelik kırmızı bir uyarı verildi. Türkiye'de o bölgelere gitmek çok tehlikeli olacak. Vatandaşların oralara gitmek yerine evlerinde oturmaları çok daha faydalı.

Türkiye'de pazar günü o bölgeler için kırmızı uyarı geldi! Sakın gitmeyin, evde oturun daha iyi

Türkiye hafta sonunda oldukça hareketli hava olayları bekliyor. Meteoroloji siteleri de hafta sonu için ısrarla uyarı yayınlamaya başladı. 

Hava Forum tarafından da pazar günü için yapılan uyarıda bazı bölgelere yönelik kırmızı alarm verildi. Vatandaşlarımızın o bölgelerden kesinlikle uzak durması talep edildi. 

Türkiye'de pazar günü o bölgeler için kırmızı uyarı geldi! Sakın gitmeyin, evde oturun daha iyi - Resim : 1

Önce Hava Forum'un genel uyarısına bakalım: 

"Dikkat! Bu hafta sonu Türkiye'nin programı "Bomba Siklon" ve fırtına olacak! Tam Türkiye'de sıcak ve soğuk havanın karmaşası yaşanacak. Önce lodosla ılık hava sonra karayelle bir anda kış havası yaşanır. Saatler içinde sıcaklık çakılacak. Pazar günü Karadeniz sahil şeridinde yıkıcı fırtınadan hasar görülebilir. Dikkatli olunmalı, sahil bandında karayelim mezraları 80-110 kilometre olarak bildirilir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

"BOMBAJENEZ DE DENİYORDU"

Bomba siklon, basınca 24 saatte ve az 24 milibar düşen siklonlara denir. Ani basınçların düşmesiyle birlikte siklonun hızla kuvvetlenmesi olayıdır. Bomba siklon, kısa sürede sert meteorolojik hadiselere neden olur, bol yağış bırakır. ABD'de yaygın bir şekilde bu terim kullanılmaktadır. Daha önceden Bombajenez veya siklonojenez terimleri kullanılmaktaydı." 

TÜRKİYE'DE PAZAR GÜNÜ O BÖLGELERDEN UZAK DURUN

Vatandaşlarımızın pazar günü sabah saatlerinden itibaren Karadeniz bölgesinde yer alan Amasya, Artvin,  Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Zonguldak'ın sahil kenarlarından uzak durması gerekiyor. Hatta pazar günü mümkün olduğunca bu bölgelere gitmek yerine vatandaşların evde kalması tavsiye ediliyor.