Türkiye'nin gördüğü bu şey hiçbir şey değil... Asıl eve hapsolacağımız tarih az önce açıklandı. Aylarca sürecek

El nino hava olayları Türkiye'de etkili olmaya başladı. Başta Ankara olmak üzere birçok ilimizde aşırı hava olayları nedeniyle sel felaketi meydana geldi. Ancak el nino için bu hiçbir şey değil. Türkiye'nin asıl büyük sorunu yaşayacağı tarih kısa süre önce verildi.

Türkiye'nin gördüğü bu şey hiçbir şey değil... Asıl eve hapsolacağımız tarih az önce açıklandı. Aylarca sürecek

El nino hava olayları Türkiye'de etkili olmaya başladı. İlk olarak Karadeniz'de etkisini gösteren El nino hava olayları daha sonra hızla Bolu ve Ankara'da etkili olmaya başladı. Bolu ve Ankara'da şiddetlenen yağmurlar nedeniyle çok sayıda yer sular altında kaldı. 

DAHA BU HİÇBİR ŞEY DEĞİL 

Ancak uzmanlar Türkiye'nin el nino konusunda yaşadığı bu olayın henüz hiçbir şeyden ibaret olmadığını dile getiriyor. Uzmanlar tarafından yapılan yeni değerlendirmeye göre Türkiye şu anda yaşadığı korkunç hava olaylarının asıl etkisini 2024 yılının yaz aylarında yaşayacak. 

SICAKLAR AYLAR BOYUNCA SÜRECEK! 

Dünya hava sıcaklığının da artmasıyla birlikte Türkiye genelindeki hava sıcaklıkları aylar boyunca sürecek. Vatandaşlar evden çıkmak isteyecek ancak aşırı sıcakları gördüğü için evde vakit geçirmeye devam edecek. Ayrıca önümüzdeki 5 yıl içerisinde de dünyanın sıcaklığının 1,5 santigrat dereceyi geçmesi bekleniyor.