Vicdansızlığın bu kadarı! Depremzede vatandaşı "yardım yapacağız" diyerek dolandırdılar!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 şiddetinde yaşanan depremde birçok ilimiz hasar görmüştü. Deprem sonrasında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan depremzede Nedim Akarsu, dolandırıcılar tarafından yardım yapılacağı vaadi ile dolandırıldı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 şiddetinde yaşanan depremde birçok ilimiz hasar görmüştü.

Deprem sonrasında Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan depremzede Nedim Akarsu, dolandırıcılık eylemi yapan şüpheli şahıslar tarafından GSM hattından arandı. Dolandırıcılar kendilerini Türk Telekom çalışanı olarak tanıttı.

"YARDIM YAPACAĞIZ" DİYEREK DOLANDIRDILAR

Mağdur Nedim Akarsu'nun banka bilgileri istenerek yardım yapılacağı vaadi ile banka bilgilerinin alındığı, mağdurun bilgisi ve rızası dışında kişisel banka hesabından 37,000 TL paranın şüpheli Yunus ESEN isimli şahsın hesabına EFT yapıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde, Hesabını kullandıran, Hesapçı Temin Eden ve Vatandaşları arayarak mağdur eden Dolandırıcılık Şebekesi 09/10.02.2023 günü Beykoz İlçesinde yakalandı.

Şahısların eylemlerde kullandıkları 2 adet Laptop bilgisayar, çok sayıda cep telefonu, bir adet ruhsatsız silah ve suçta kullanılan materyallere el konuldu.

Vicdansızlığın bu kadarı! Depremzede vatandaşı "yardım yapacağız" diyerek dolandırdılar! - Resim : 1

Vicdansızlığın bu kadarı! Depremzede vatandaşı "yardım yapacağız" diyerek dolandırdılar! - Resim : 2