YKS ek tercih tarihi! YKS 2022 ek tercih ne zaman? İşte, tercih kılavuz ve sonuç sorgulama ekranı...

YKS ek tercih tarihi, üniversite adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. ÖSYM'nin duyuruları dört gözle bekleniyordu. Bir sene boyunca hedefledikleri üniversite veya bölümlere yaptıkları tercihlerle yerleşemeyen adaylar, şimdi de ek tercihleri bekliyor. Tamamlanan kayıt işlemlerinin ardından boş kontenjanlar ortaya çıktı. Yerleşemeyen adaylar şimdi de boş kontenjanları bekliyor. YKS 2022 ek tercih ne zaman? İşte, tercih kılavuz ve sonuç sorgulama ekranı...

YKS ek tercih tarihi! YKS 2022 ek tercih ne zaman? İşte, tercih kılavuz ve sonuç sorgulama ekranı...

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Milyonlarca aday sınavın ardından sonuçları beklemeye başladı. 20 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen üniversite sınavı sonuçları, 18 Temmuz günü aniden açıklanmıştı. 

Sonuçların ardından öğrenciler, 22-26 Ağustos tarihinde başlayan üniversite kayıt işlemlerini de tamamladı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının YKS 2022 sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapıyor.

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi.ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS ek tercih tarihi! YKS 2022 ek tercih ne zaman? İşte, tercih kılavuz ve sonuç sorgulama ekranı... - Resim : 1

YKS ek tercihleri için heyecan devam ediyor. ÖSYM konuyla ilişkin açıklama yaptı:

"Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır." 

Henüz bir açıklama gelmesede, geçtiğimiz sene YKS tercih sonuçları 31 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Daha sonrasında ek tercihler ise 20-23 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı.