ZAHA göz doldurdu! İDEF 2023 fuarında sergilendi: ''Bir Türkiye, bir de ABD üretiyor''

İDEF fuarında sergilenen Zırhlı Amfibi Hücum Aracı ZAHA göz doldurdu. Deniz Kuvvetleri envanterine giren ve TCG Anadolu gemisinde de konuşlu olan ZAHA yoğun ilgi gördü.

ZAHA göz doldurdu! İDEF 2023 fuarında sergilendi: ''Bir Türkiye, bir de ABD üretiyor''

Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) İDEF 2023 fuarında sergilendi. ZAHA, fuarda büyük ilgi gördü. Deniz Kuvvetleri envanterine giren ve TCG Anadolu gemisinde de konuşlu olan ZAHA yoğun ilgi gördü.

ZAHA göz doldurdu! İDEF 2023 fuarında sergilendi: ''Bir Türkiye, bir de ABD üretiyor'' - Resim : 1

FNSS Kurumsal İletişim Müdürü Cem Altınışık, “Türk deniz piyadesinin bundan sonra özellikle amfibi operasyonlarında belkemiği olacak bir araç olacak. Teknik özelliklerine bakacak olursak bu araç benzerlerine baktığımızda sadece ABD ordusunda ve ABD’nin yine verdiği diğer ülkelerin ordularında görüyoruz. Yani bir ABD de üretiliyor ya da üretilmiş. Bir de Türkiye'de üretilen ZAHA’mız var” dedi.

ZAHA’nın üstün yeteneklerinden bahseden Altınışık, “Karada da çok üstün bir hareket kabiliyeti aynı zamanda çok uzun yüksek bir menzile sahip. Yani hem denizde hem karada kullanılıyor. Genelde yanlış anlaşılıyor. Sorular geliyor mesela işte ne kadar derinlikte yüzebilir? Öyle bir durum yok. Bunlar sınırsız derinliklerde, denizlerde böyle açık okyanusta dahil yüzebiliyor” ifadelerini kullandı.