Zaniolo neden gözden çıkarılıyor?

Deprem felaketiyle transfer sezonunun uzaması, kış transfer döneminde hareketliliği arttırdı. Galatasaray ligde olduğu gibi transferde de yine ses getirdi. Hatayspor’dan Adakugbe’yi kadrosuna katıp, sol bekte rotasyonu güçlendirdi. Zaniolo transferi ise tüm Avrupa’da şaşkınlık yarattı.

Zaniolo, yıldız özlemiyle yanıp tutuşan İtalyan futbolunun Baggio, Del Piero ve Totti’den sonraki son temsilcisi olarak görülüyordu. 1.90’lık boyuna rağmen tekniği ve hızıyla bu boşluğu doldurabileceğini de gösterdi. Mertens’in ve Mata’nın yaşı göz önüne alındığında ligde yalnızca 12 maçı kalan Galatasaray’ın bu transferi bu sezon için yapmadığı açık. Beni düşündüren ise hem Fiorentina hem İnter hem de Roma gibi üç büyük İtalya kulübünün kolayca Zaniolo’yu gözden çıkarabilmesi. Üstelik Milan’ın elinde fırsat varken transfer etmek yerine, oyuncuyu takip altında tutacağını açıklaması da çok enteresan. Yani yetenek olarak kimsenin bir şey diyemeyeceği Zaniolo ülkemize ya Ribery gibi birkaç aylığına gelir ve gider ya da büyük bir hayal kırıklığı olur. 

Beşiktaş’ta ise derin sular sessiz akar misali çok faydalı transferler yapılıyor. Aboubakar ile Werghorst’un boşluğunu, bana kalırsa çok daha iyi doldurdular. Amir Hadziahmetovic, Maxim ve Onur Bulut transferleriyle de risk almayıp, Anadolu takımlarının yıldız oyuncularıyla güçlerine güç kattılar.

Onur transferinde olan hukuki ihtilafa ayrı bir parantez açmakta yarar var. Oyuncunun kafası karışık olursa verim alınamayabilir. Çünkü sözleşmesini haksız fesih yapmış ise 4 ile 6 ay arası sahalardan uzak kalma riski var. Benzer durumda olan Oğulcan Çağlayan’ın performans düşüklüğünü herkes gördü. Onur eğer serbest kalma maddesine ilişkin bir protokol imzalamış ise hukuken haklı görünüyor. Kayserispor’dan yapılan açıklamalar ise deneyimsizlik kokuyor. 

Yine sessiz sedasız gelen bir başka isim ise Omar Colley. İtalya Seria A’da düzenli forma giyen, hazır bir futbolcu. Beşiktaş’ın stoper hattına güç katacağı kesin gibi görünüyor. Josef de Souza’nın ayrılığı ise son haftalarda az forma şansı bulsa da boşluğu kolay doldurulacak gibi değil. 

Fenerbahçe kış transfer sezonuna Samet Akaydın ve Oosterwolde ile hızlı bir giriş yapmıştı. İki oyuncuya toplamda 9,7 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Alacağı net ücretleri saymıyorum bile. Fiyat performans olarak bu karşılığı Fenerbahçe alabilir mi? Zor görünüyor. Abdülkerim Bardakçı, Başkan Ali Koç’un gözünde 2,8 milyon euro etmezdi. Samet ve Oosterwolde transferlerine bu denli bonservis ödenmesi herkesin beklentisini arttırmış durumda. 

Dün yakın bir dostumdan aldığım bilgiye göre Fenerbahçe transfer sezonunu henüz kapatmış değil. Rotayı ilk olarak bir dünya yıldızına, İsco’ya çevirmişler. Yapılan görüşmeler olumlu geçse de İsco deprem felaketi sebebiyle Türkiye’de oynamak istemediğini belirtmiş. Fenerbahçe’de Pedro’nun durumundaki belirsizlik sebebiyle forvet hattına transfer yapma isteği de mevcut. Yine yakın dostumun söylediğine göre, hedefteki isim Bayer Leverkusen’in forveti Sardar Azmaoun. Dünya kupasında da iyi bir performans gösteren Sardar, iyi derecede Türkçe biliyor ve daha önce Fenerbahçe’yi çok sevdiğini de söylemişti. Gelirse büyük uyum sağlayacağı kesin görünüyor.