Ağız sağlığı için doğal destekler

Bir dönemin en büyük tartışmalarından biri de diş macunlarında ki florür konusuydu hala dönem dönemde bu tartışma alevleniyor, danışanlarımdan bana da bu konuda çok fazla soru geliyor... Benim kişisel tercihim paraben içermeyen ve florürsüz diş macunları, uzun yıllardır da dişlerimle ilgili ciddi bir sorun yaşamadım.

Çok şanslıyız ki yıllar önce sınırlı markalarda doğal diş macunları bulabilirken şimdi ise karşımıza bir çok seçecenek sunuluyor. Ben doğal diş macunu tercin ederken içerinde ''Propolis'' olan ürünleri tercih ediyorum,yine içerisinde çay ağacı yağı olanlar evimden eksik etmediklerim. Sizler de doğal diş macunlarına geçiş yapmak istiyorsanız bu içeriklere sahip olanları tercih etmenizi öneririm.

Diş eti rahatsızlıkları olanlar evlerinden adaçayını eksik etmemeli

Dişeti rahatsızlıklarınız var ise adaçayı bitkisi ile hazırlanan antiseptik, iltihap kurutucu ve iyileştirici özelliklerini birarada bulunduran ağız gargarasını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz...

- 2 bardak kaynar su
- 1 tutam adaçayı
- 1 çay kaşığı pembe himalaya tuzu
- 10 damla propolis

Adaçayı bitkinizi demliğinize alın ve üzerine 2 fincan kaynamış su ilave ederek ağzı kapalı sekilde 10-15 dakika boyunca demledikten sonra süzüp içerisine himalaya tuzunuzu ekleyin ve iyice erimesini sağlayın. En son 10 damla propolisi ekleyin. Gargarınızı sabah ve akşam dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullabilirsiniz.

Ağızda çıkan aftlarda ilk aklımıza gelen karadut şurubu ile gargara yapmaktır. Halen de özellikle çocuklarda tercih ettiğimiz desteklerden biri.

Benim tercihim ise aftlarda 1 bardak suya sadece 2 damla damlattığım Çay ağacı yağı ile gargara yapmak.

Yine aftlarda Meyan kökü çayı ile yapacağınız gargaralarda hızlı sonuç sağlayan aftların kısa sürede geçmesine destek olan doğal desteklerden bir tanesi

-1 bardak kaynamış su
-1 orta boy meyan kökü dal veya 1 tutam saçak meyan kökü

Bir cezvenin içerine suyunuzu ve meyan kökünü koyun, kısık ateşte 3-5 dakika kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 3 defa bu su ile gargaranızı yapabilirsiniz.