Okullar açıldı, çocuklarınızı hastalıklardan bu besinlerle koruyun

Çocuklarımızın sağlıklı beslenme planlarına ekleyebileceğiniz doğal destekler ile bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirmemiz mümkün. Çocuklarda özellikle uzun yıllardır kullanılan artık gelenekselleşmiş takviyelerin verilmesini çok daha uygun buluyorum. Böylelikle yan etkiler ile karşılaşma ihtimalimiz minimuma inmiş oluyor. Hergün yeni bilgiler karşımıza çıkıyor özellikle sosyal medyada ki paylaşımlar çoğu zaman beni tedirgin ediyor. Popüler hesaplarda karşımıza çıkan önerileri uygulamadan önce mutlaka kendi süzgecinizden geçirin mutlaka işin uzmanından destek alın.

Özellikle çocuğunuz alerjik ise evinizden Keçiboynuzu ve Çörek otu yağını eksik etmeyin...

Keçiboynuzu gelişim döneminde ki çocuklar için oldukça değerli bir besin, kemik gelişimini olumlu yönde etkiliyor. İçeriğinde bulunan gallik asit ve flavonoidler serbest radikellere karşı etkili olurken, anti enflamatuar, anti kanser, anti diyabetik ve nöroprotektif özellik gösteriyor. Lif oranı da oldukça yüksek olan Keçiboynuzu çocuklarımızın beslenme çantalarına ekleyebiliceğimiz eşsiz gıdalardan biri. Keçiboynuzun kendisini, tozunu ve özünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Mümkün olduğu kadar kaynatma ile elde edilen pekmezlerden çok üzerinde soğuk sıkım ibaresi olan keçiboynuzu özlerini tercih etmenizi tavsiye ederim.

Çörek otu yağı, çocuklarda hem de biz yetişkinlerde bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda alerjik bünyelerde kısa sürede oldukça güzel sonuçlar almamıza olanak sağlıyor. Çörekotu yağı alırken ilk dikket edeceğimiz nokta soğuk sıkım (soğuk preslenmiş) ibaresinin kutu üzerinde olması ve güvendiğimiz noktalardan temin edilmesi. Her ne kadar pazarlarda bazı aktarlarda gözümün önünde sıkıldı içeriğini bildiğini söyleyen kişilerle son dönemde karşılaşıyor olsakta bu duruma ayrıca dikkat çekmek istiyorum. Lütfen ambalajsız bakanlık bildirimi olmayan ürünleri tercih etmeyiniz.

Çörek otu yağından elde edilen aktif fenolik bir bileşen olan Timokinon, vücutta yangı giderici, iltihaplanmaya karşı koruyucu, alerjiye karşı koruyucu ve ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır.

Alerjik burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı şikayetlerinde ve bağışıklık sistemine olumlu etkilerinin gözlemlenmesi için çörekotu yağının 4 hafta boyunca düzenli kullanımı önerilmektedir. Okul çağında ki çocuklarda ilk etapta gün aşırı 1 çay kaşığı ile başlanıp, 1 hafta sonra 1 çay kaşığı tükettirilebilir ve 4 hafta düzenli devam ettirip 1 hafta ara verip kürler şeklinde uygulanması uygun olmaktadır.

Çocuklarda fiziksel ve mental gelişime en büyük desteklerden biri de Arı ürünlerinin kullanımı. Tabi ki arı ürünleri kullanılacak kişinin arı ürünlerine karşı herhangi bir alerjisinin olmaması gerekmektedir. Önerim 18 aydan önce arı ürünlerine eğer hekiminiz onay vermediyse başlamamanız olacaktır. Arı ekmeği, arı sütü, arı poleni, bal, propolis hepsi birbirinden değerli takviyeler.

Bedenimiz için değerli temel besinleri bünyesinde bulunan arı poleni çocuklarımıza verebileceğimiz takviyelerin başında geliyor. Ben bir yetişkin olarak ta uzun yıllardır kullanmaya devam ediyorum.

Proteinler, lipitler, vitaminler, mineraller, enzimler ve antioksidanlar olmak üzere 250'den fazla aktif madde içermektedir.

Arı poleni, bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel bir destekdir. Hücre yenilenmesine destek olur. Demir eksikliği şikayeti olanlarda emilimin artmasına destektir. Yüksek antioksan içeriğinden dolayı vücudu serbest radikallere karşı korur.

Okul dönemindeki çocuklarda Keçiboynuzu özü veya kaliteli doğal bir bala 1 çay kaşığı karıştırarak tercihen kahvaltı öncesinde verebilirsiniz.