Enginar yaprağı ile cildini tazele...

Oysa ki piyasada satılan takviyelerin üzerini okusak, hepsinin enginar yaprağından elde edildiğini görebiliriz. Bu sene enginar mevsimi geldiğinde lütfen yapraklarını çöpe atmayın, hatta satıcıların ayıklarken çöpe atacakları yaprakları mutlaka alın.

Ferulik asit, kafeik asit ve sinarin olmak üzere antioksidanlar açısından zengin olan enginar yaprağı tam bir serbest radikal savaşçısı. Enginar yaprağı yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olurken, aynı zamanda cilt lekeleri ile de savaşıyor. Enginar yaprağında ki Sinaropikrin maddesi UV ışınlarının neden olduğu hasarı önlemeye destek oluyor. Özellikle güneşe duyarlı ciltlerin enginar yaprağı içeren özütlerden faydalanmaları oldukça önemli.

Enginar yaprağı, cildin doğal hücre yenilenme sürecini hızlandıran, cildin kolajen sentezine yardımcı olan, gözenekleri sıkılaştıran C vitaminince de zengin. Önümüzde ki günlerde Enginar yaprağı özütleriyle güçlendirilmiş birçok cilt ürününü raflarda görebiliriz.

Enginar özü içeren takviyeler glutatyon seviyelerini arttırarak, hücrelerin yenilenmesine destek olur.

Hazımsızlık şikayetleri olanlar günlük beslenme planlarına Enginar suyu veya enginar sirkesini ekleyebilirler. Enginar çayı İbs semptomlarının azalmasına da destek olur. Şişkinlik şikayeti olanlar öğün sonrasında enginar çayı tüketebilirler.

Enginar, kötü kolestrolü düşürürken, iyi kolestrolü yükseltmeye yardımcıdır.

Potasyum zengini olan Enginar, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Enginar çayı iyi bir idrar söktürücüdür. Ödem şikayeti olanlar günlük 2-3 fincan enginar çayını rahatlıkla tüketebilirler. Yeşilçay ile bir araya geldiğinde iyi bir tokluk verici ve kilo vermeye de yardımcıdır.

Enginar detoks çayı

250ml sıcak su
Enginar yaprağı (4 yaprak)
Karahindiba (1 tatlı kaşığı)
Kimyon meyvesi (1 çay kaşığı)

Demleme: Bardağınıza aldığınız bitkilerin üzerine sıcak su eklenir. 7-10 dakika arası kapalı şekilde demlendikten sonra süzülüp yudum yudum içilir.

Günde 2-3 defa tüketebilirsiniz.