Hurma alırken dikkat edin! Sakın parlak hurmalara aldanmayın

Birçok kuru meyve gibi hurma da sıklıkla tüketilmeye başlandıysa da ramazan ayında oldukça rağbet görüyor.

Besleyici özelliği oldukça yüksek olan Hurma vitamin ve mineralce oldukça zengin, yüksek oranda lif içeren hurma tokluk hissini arttırırken bağırsakların da düzenli çalışmasına destek oluyor. Karbonhidratlarca da zengin olan hurma aynı zamanda doğal şeker kaynağı. Tüketiminde mutlaka kontrollu davranmakta da fayda var çok faydalı olmasının yanında kalori hesabını iyi ayarlamak gerekiyor. Faydalı olduğunu düşünüp fazla yiyip aşırıya kaçmamak gerekiyor.Herşey de olduğu gibi...

Hurmanın faydalarını sıralayacak olur isek;

Hurma antioksidanlarca zengindir. Vücudunuza zarar verecek serbest radikallere karşı koruma sağlar.

Hurmanın beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Hurma potasyum, magnezyum, fosfor ve kalsiyumca zengindir. Kemik gelişimi üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunmakla birlikte, kemik erimesine karşı da kullanılabilecek doğal besinlerdendir.

Hurma doğal bir tatlandırıcıdır. Beyaz şeker yerine tatlılarınızda kullanabileceğiniz oldukça sağlıklı bir alternatiftir.

Hurma yüksek lif oranından dolayı bağırsaklarınızın daha düzenli çalışmasına destektir.

Diyetlerinizde tatlı yerine kullanılabilecek güzel bir alternatiftir.

Hurma demir de dahil birçok faydalı madde içerir, anemi kaynaklı halsizlik, enerji düşüklüğü, saç dökülmesi gibi sorunlar yaşanlar için doğal bir besindir.

Hurma satın alırken aldığınız hurmanın doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Ne yazık ki raf ömürünü uzatmak, tezgahta cok daha cazibeli görünmesi için hurmaları glikoza bulayanlar yok değil... Bundan dolayı hurma alırken çok fazla parlak olanları tercih etmeyiniz. Daha mat görüntüye sahip olan hurmaları tercih ediniz.

Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, sofralarınızdan bereket, huzur eksik olmasın...